TURTA CU CEAPA SI USTUROI PENTRU STIMULAREA ALBINELELOR


suc ceapa in turte la albine

Barlad Online
TURTA CU CEAPA SI USTUROI PENTRU STIMULAREA ALBINELELOR,
va scriu si eu din experienta mea de apicultor, pentru cei interesati de felul cum se prepara turta pentru albine. Sunt un impatimit al articolelor privind apicultura din tara noastra. Am 27 de ani si ingrijesc doar 180 de familii de albine pentru ca am si un atelier de tamplarie si nu pot sa ma ocup de mai multe. Pentru cei interesati va prezint o reteta de preparare a turtei, buna pentru intretinerea si stimularea matcilor, reteta pe care am primit-o de la un batran stupar de la mine din localitate. Aceste turte se dau ca stimulent spre sfarsitul toamnei sau primavara. Sunt nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 10 kg zahar pudra
  • 0,3 kg ceapa macinata fin (blender sau storcator de fructe)
  • 0,3 kg de usturoi macinat fin
  • 0,5 faina de porumb fina
  • 2 kg miere de albine
  • 10 plicuri sare de lamaie (a 8 grame fiecare)
  • 100 grame drojdie uscata inactiva
Toate aceste ingrediente se amesteca si se framanta pana compozitia se omogenizeaza perfect. Apoi se pune in pungi de hartie sau plastic legate la gura. Se scoate aerul din ele pe cat posibil cu un facalet de bucatarie prin roluire. Turta astfel pregatita se inteapa sau zgarie cu o furculita si se aseaza cu suprafata intepata peste rame. Cantitatea de 13 kg obtinuta se imparte in turte de cate 1 kg  (ajunge pentru un numar de 13 stupi) si se administreza familiilor de albine. Mentionez ca ceapa si usturoiul impiedica inmultirea paduchilor si datorita folosirii acestei retete am rezultate foarte bune. Pe langa acest tratament natural impotriva paduchilor de varroua destructor folosesc si fumigatii cu Varachet si benzi de mavrirol. Datorita acestor turte vor oua mai repede si cu o ponta mai mare.
Turta cu ceapa si usturoi ajuta albinele.
In turtele ce se administreaza familiilor de albine nu trebuie depasita doza de 50 gr suc deusturoi si ceapa la 1 kg de turta, in caz contrar efectul va fi inverse decat cel dorit. Desi acest lucru este stiut de multi stupari cu experienta, in cartile noi de apicultura nu o sa gasiti aceste retete care sunt miraculoase.
Turta cu ceapa si usturoi ajuta albinele

Datorita cepei care contine:

-Vitamine: C, B1, B2, B6, E, PP, acid folic
– Minerale: seleniu, zinc sodiu, potasiu, fosfati, fier, sulf, inclusiv ioduri, apoi sulfura de          propil, foarte bactericid dar si alte principii antibiotice
-Aminoacizi
-Compuşi sulfuraţi
-Uleiuri eterice
-Fitohormoni
-Pectină
-Celuloză
-Enzime
-Acizi organici.
-Alicina este raspunzatoare de substanta care da cepei mirosul de… ceapa, dar are si un efect antibiotic, antiviral extrem de puternic
-Clorofila
mult iubitele albine isi pot prelungi viata cu 5 pana la 10 zile in mod natural fara a baga in ele anabolizanti si energizanti din culturism; nu dorim sa faca muschi la aripi si doar sa le oferim o viata cat mai sanatoasa si indelungata cu niste produse vegetale oferite de natura prin insusi creatorul nostru Iisus Hristos. De fapt aceasta prelungire a vietii albinelor nu este o fortare a albinelor sa traiasca mai mult decat traieste ea in mod normal ci este o detoxifiere a tubului digestiv impotriva substantelor chimice fitosanitare folosite in agriculatura  care scurteaza viata albinei si intoxica tubul digestiv. Adaugarea sucului de ceapa, usturoi si hrean ne este folositoare in special in culesuri primavara-vara pentru ca albina culegatoare sa fie mai bine regatita in fata factorilor chimici din natura cat si pentru stimularea lor pentru un ouat prelungit si un intestin curat pregatit de iernat. Turta cu ceapa si usturoi ajuta albinele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu