Boros, candidatul PNL la Primaria Bârlad?

Barlad Online


boros
Liberalii bârlãdeni, mai vechi sau mai noi, au… „explodat” la aflarea vestii cã senatorul Dan Marian, copresedintele PNL Vaslui, vrea sã îl aducã înapoi în partid pe avocatul Dumitru Boros si, mai mult, îl propune drept candidat la functia de primar al Bârladului. Cei care se opun acestei intentii au si un argument forte: Boros nu se încadreazã în „decalogul” integritãtii, în curs de adoptare la nivel national, pentru cã a schimbat cel putin trei partide pânã acum.
Ape tulburi, dezbateri aprinse si nervi intinsi la maximum, ieri, in PNL Barlad. Asta dupã ce ziarul nostru a publicat „lista lui Marian”, o insiruire de posibili candidati la functiile de primar in mediul urban. Reamintim cã senatorul Dan Marian, coprese – dintele Filialei Judetene PNL Vaslui, a spus cã nu mai are rãbdare ca propriii colegi sã isi desemneze candidatii pentru fotoliile de primar din municipii si orase, scotand propria-i listã. Marea surprizã de pe aceasta a fost, indiscutabil, nominalizarea pe Barlad. Era de asteptat, in consecintã, ca reactiile sã fie imediate si foarte puternice…
PNL fara Boros: frumos, elegant… cât de cât!
Supãrarea cea mai mare a liberalilor este cã in partid se vrea a fi adus pe „usa din dos” un om care „lea trãdat idealurile politice”, pentru cã a plecat din randul formatiunii, din postura de presedinte al organizatiei locale, exact in momentul in care partidul urma sã intre in cea mai grea campanie electoralã pe care a dus-o vreodatã. Este vorba despre alegerile prezidentiale, cand liberalii din Barlad nu ar fi trebuit sã emitã nicio pretentie la castigarea alegerilor intrun judet dominat de la nord la sud si de la est la vest de social-democrati. Idealul lor, la acea vreme, era sã se apropie cat de mult posibil de scorul obtinut de candidatul socialdemocrat ilor, Victor Ponta. Numai cã, surprizã: imediat dupã plecare lui Boros de la carma liberalilor, acestia au pãrut cã s-au mobilizat mai bine ca niciodatã si, culmea, chiar au castigat alegerile la Barlad. E drept, la o diferentã de numai trei sute si ceva de voturi, dar le-au castigat! Si astfel au inregistrat o premierã absolutã, atribuitã in principal copresedintelui venit din partea PDL, respectiv Cornel Plesu.
Prea traseist, prea ca la tara!
Acum, in prag de alegeri locale, prin vocea senatorului Dan Marian, copresedinte la nivel de judet al PNL Vaslui, apare varianta „reactivãrii” lui Dumitru Boros. Un om, de altfel, cu o anume notorietate in randul barlãdenilor, dobanditã prin prisma faptului cã a fost singurul care, in ultimul an, a fãcut o realã opozitie in Consiliul Local. El ocupã acum un mandat de consilier local independent, dupã ce a uzat de prevederile ordonantei privind migratia alesilor locali. Dacã va reintra sau nu in randurile liberalilor… este o intreagã discutie. Membrii PNL spun, in primul rand, cã Boros nu se incadreazã in criteriile de integritate propuse de conducerea centralã a partidului. Acestea spun cã viitorii candidati nu trebuie sã fi trecut prin mai mult de trei formatiuni politice in tot timpul carierei lor politice. Or, in dreptul lui Boros putem nota: in anii ’90, a fost ales pe listel FSN primar in comuna Banca, ulterior, a trecut la PNL, apoi a intrat in PLD-ul lui Stolojan, pentru ca, in scurt timp, sã intre in PD-ul lui Solojan si Bãsescu si, ulterior, cu escalã temporarã in PNL, in 2008, cand a preluat si sefia organizatiei locale din Barlad, dupã „debarcarea” lui Daniel Drãgan. În 2014, PSD a emis renumita ordonantã de migratie a alesilor locali, iar din postura de consilier local, Boros a ales statutul de independent, pentru ca, ulterior, in scurt timp si in secret maxim, acesta sã se inscrie in ALDE (din partea PLR), formatiunea condusã de Cãlin-Popescu Tãriceanu si Daniel Constantin. Luna trecutã, insã, Boros a plecat si de aici, redevenind independent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu