DAN MARIAN, ÎNTÂLNIRE DE TAINÃ LA PSD!

Barlad Online

Manevrele murdare ale liderul PDL
SCANDAL Se anuntã un imens scandal în PNL, în zilele urmãtoare, dupã ce în partid a rãsuflat o informatie uluitoare: senatorul Dan Marian, presedintele PDL, copresedinte al ACL, a solicitat în cursul zilei de ieri o audientã la Dumitru Buzatu, presedintele PSD si seful Consiliului Judetean. Discutiile, conform unor surse demne de încredere, ar fi legate de eliminarea din functii a celor patru-cinci directori ai Partidului National Liberal, rãmasi din vremea USL. Cel mai probabil, sustin sursele noastre, Marian va forta la Buzatu si eliminarea din functia de vicepresedinte de Consiliu Judetean a lui Corneliu Bichinet, mai ales cã în ultimele sãptãmâni a devenit evidentã aversiunea senatorului PDL fatã de colegul sãu de partid. Crezând cã membrii PNL au uitat trãdarea sa de acum cinci ani, Marian “pluseazã” si spune cã a plecat din Partidul National Liberal tocmai din cauza apropierii de PSD. Ori, ajuns în PDL, a intrat imediat la putere, lucru pe care-l urmãreste si acum, pentru a-si rezolva manevrele sale financiare, cu firmele sale de casã.
Sursele noastre sustin cã întâlnirea dintre Dan Marian si Dumitru Buzatu ar avea loc astãzi, desi mai normal era ca o astfel de discutie sã se poarte între deputatul Ciurariu si presedintele Consiliului Judetean, ca fosti colegi în defuncta Uniune Social Liberalã. Senatorul ar fi anuntat colegul din conducerea ACL, pe deputatul Ciurariu, despre faptul cã ar dori sã poarte o discutie cu Buzatu, însã liderul PNL i-ar fi spus cã nu este interesat sã discute cu seful de la CJ. Marian nu s-a lãsat si a spus cã merge la Buzatu cu un scop precis: sã discute termenii colaborãrii pe viitor în plan judetean, mai ales cã existã o serie de directori de deconcentrate din partea PNL, care si-au fãcut treaba, cum este cazul presedintelui-director general al CJAS, directorului executiv de la Agentia Judeteanã pentru Ocuparea Fortei de Muncã sau directorul de la Casa Judeteanã de Pensii. În realitate, sustin sursele noastre, Dan Marian vrea sã-l convingã pe seful PSD sã-i dea afarã pe toti directorii PNL, colegii sãi de partid, având în minte un plan diabolic. Peste cinci-sase luni, cum se laudã peste tot Dan Marian, marele si unificatul Partid National Liberal ar urma sã revinã la guvernare, iar senatorul PDL vrea ca toate serviciile deconcentrate sã fie “curãtate” de vechii liberali, pentru a-si instala el pe functii persoanele din cercul sãu de apropiati. Una din “tintele” politice ale lui Dan Marian este tocmai colega sa din PNL, care a dus greul în partid, în timp ce senatorul huzurea la guvernare, în PDL. Este vorba de Simona Polak, presedinta organizatiei municipale PNL si sefa Casei Judetene de Pensii, pe care doreste s-o scoatã de tot din functiile pe care le detine acum, pentru ca Mihai Ponea, numãrul doi în PDL, sã conducã viitoarea structurã reunitã a Partidului National Liberal pe municipiul Vaslui. “N-o elimini pe Simona Polak, nu primesti niciun colegiu”, l-ar fi amenintat Marian pe Ponea, în urmã cu douã sãptãmâni. Cu ajutorul lui Buzatu, s-ar putea ca acest plan sã-i reuseascã senatorului PDL.
Vrea capul lui Bichinet, cu orice pret!
În plus, spun sursele noastre, Marian vrea sã negocieze cu Buzatu si eliminarea din functie a lui Corneliu Bichinet, cel care îi stã ca un spin în “marele PNL”, cum se laudã la toate reuniunile în formula PNL-PDL. În urmã cu o sãptãmânã si ceva, la o sedintã de analizã a Partidului National, în formula reunitã, Marian îl ataca dur pe Bichinet. “Nu poti sã stai la masã cu PSD, pânã la ora 16.00, dupã care de la ora 16.00 stai la masã la PNL”, a explicat Marian, referindu-se la liberalul Bichinet, cel care ocupã functia de vicepresedinte CJ, alãturi de Dumitru Buzatu, care este seful PSD si presedinte al Consiliului Judetean. “PNL trebuie sã-si asume opozitia fatã de alesii locali PSD din judetul Vaslui, inclusiv fatã de Dumitru Buzatu, care trebuie sã plece acasã. Nu trebuie sã facem compromisuri fatã de primarii de la PSD sau presedintele de la Consiliul Judetean”, spunea Marian la sedinta de acum 10 zile, când liberalii si democrat-liberalii erau în sedintã de analizã. Acum, Dan Marian uitã declaratiile de la sedinta cu pricina si vine în genunchi în fata lui Buzatu, pentru a-si plãti politele fatã de colegii sãi din PNL, vechii liberali. Nu uitã declaratiile caustice fãcute de Bichinet la aceeasi sedintã, tinutã la Centrul de Afaceri, în care acesta l-a atacat direct pe Marian, atunci când acesta a vorbit de traseisti, referindu-se la alesii locali PNL si PDL plecati la PSD. “Stie toatã lumea cu ce mã ocup si ceea ce am fãcut pentru PNL si aproape pentru toti cei de aici, pentru cel putin trei sferturi dintre cei de aici, în mod personal, care au avut nevoie sã vinã la Consiliul Judetean. Sunã cam ciudat cuvântul “traseist”, în gura unor oameni de-ai nostri. As vrea ca anumite persoane sã evite cuvântul “traseist”, pentru cã au început traseismul chiar ei în judetul Vaslui, luând primari dupã ei, stricând Partidul National Liberal si venind, printr-o conjuncturã, unindu-se cele douã partide, cocotati în prezidiu ca fiind un fel de sefi ai nostri”, a spus atunci Bichinet. Nervos, Dan Marian a promis cã se rãzbuna pe colegul sãu de partid si îl va distruge.
IPOCRIZIE
Dan Marian se jurã cã a fugit de PSD dar, de fapt, s-a aliat mereu cu pesedistii!
“Eu am plecat la PDL în 2009 deoarece nu am fost de acord cu o colaborare cu PSD la nivelul judetului Vaslui”, afirmã Dan Marian. Ori, asta nu prea e adevãrat. Pentru cã PNL iesise de la guvernare, Marian a fugit la PDL, tocmai pentru a rãmâne la putere. Mai mult, Dan Marian s-a dus la celebra “aliantã maro”, aliantã din care fãcea parte si PSD! Toatã lumea stie asta, inclusiv mai noii sau mai vechii colegi ai senatorului din PNL Vaslui, care nu uitã trãdarea acestuia de acum cinci ani. La plecarea lui Marian din organizatia judeteanã a PNL, în 2009, liberalii cu care stã acum la masã si pe care ar dori sã-i elimine din partid fãceau un manifest care se numea “Apel la unitate si identitate liberalã”, în prezenta lui Ludovic Orban, cel care în campania electoralã pentru prezidentiale mergea la brat pe strãzile Vasluiului tocmai cu… Dan Marian! “Îndemnãm toti membrii si simpatizantii PNL sã nu se lase înselati si amãgiti de promisiunile si angajamentele oportuniste ale unor lideri care, prin manipulare si minciunã, îsi urmãresc doar interesul personal”, sustineau liderii PNL de atunci, imediat dupã dezertarea lui Marian. Acesta avea sã sustinã ceea ce a fost cunoscut sub denumirea de “Alianta maro, formatã din PSD si PDL, tocmai pentru a rãmâne la guvernare. Acum, în 2014, acelasi senator mincinos si traseist pozeazã în victimã si luptãtor anti-PSD, uitând cã a fost tocmai alãturi de PSD la guvernare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu