Zilele Eminescu, la Bârlad

Barlad Online

Timp de două zile, pe 14 și 15 iunie, Centrul “Mihai Eminescu” Bârlad îi întâmpină pe toți cei care iubesc versurile “poetului nepereche” cu o serie de activități.
În aceste zile se împlinesc 123 de ani de la moartea marelui poet român Mihai Eminescu. Cu acest prilej, Fundația Culturală “Dr. C. Teodorescu”, în colaborare cu Centrul “Mihai Eminescu”, a organizat o serie de manifestări pentru a-l comemora cum se cuvine pe “Luceafărul poeziei românești”.
Joi, 14 iunie, de la ora 16, are loc un colocviu literar la care vor lua parte doi invitați speciali. Este vorba despre dr. Valeriu Lupu, care va vorbi auditoriului despre “Moartea lui Eminescu, între mister și adevăr”, și prof. Gh. Alupoaei, care va face o serie de considerații privind masca mortuară a lui Eminescu.
Pe 15 iunie, ușile Centrului “Mihai Eminescu” vor fi deschise publicului larg pentru a vizita expoziția “Chipul lui Eminescu în arta plastică contemporană”, dar și ca să (re)descopere fondul consistent de carte al instituției, lucrările de artă, medalistică și cartofilie, care fac parte din colecția “Dr. C. Teodorescu”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu