USL jubilează la Bârlad

Barlad Online

Pe lângă faptul că a câștigat lejer încă un mandat în fruntea Bârladului, Constantin Constantinescu este mulțumit că deține și controlul Consiliului Local (CL), unde PSD (13) și PNL (3) au împreună 16 consilieri municipali. Marea surpriză o reprezintă scorul obținut de Daniel Andrei - 14,84% și cei de la PP-DD - 13,53%.
Și la Bârlad se poate spune că membrii USL își freacă mâinile de bucurie după rezultatele înregistrate la acest tur de scrutin. Pe lângă faptul că actualul primar, Constantin Constantinescu, a mai obținut un mandat în fruntea orașului, cei de la PSD au acaparat și Consiliul Local (CL), cu 13 consilieri municipali (de fapt, 12 plus încă un mandat în urma redistribuirii voturilor).
Trebuie spus că prezența la vot față de alegerile de acum patru ani a fost considerabil mai bună. Dintre cei 62.500 de cetățeni cu drept de vot, 27.915 au mers la vot, ceea ce înseamnă un procentaj de 44,66%.
Pentru primar, Constantinescu a reușit să atragă cel mai mare număr dintre voturile valabil exprimate - 17.305 - având un procentaj de 61,99%. Pe locul doi, în mod surprinzător, este cunoscutul om de afaceri Daniel Andrei, care a candidat independent: 14,84%, adică 4.145 de voturi. Pe locul III se situează avocatul Dumitru Boroș, cu 2.980 de voturi - 10,67%. Cât îl privește pe Octavian Marcu, candidatul PD-L, acesta a obținut 1.921 de voturi, ceea ce înseamnă 6,88%.
La CL, lucrurile stau în felul următor: cele mai multe sufragii le-au întrunit cei de la PSD - 15.581 de voturi (55,81%); pe locul II se situează (iarăși o surpriză) cei de la PP-DD - 3.778 de voturi (13,53%), urmați îndeaproape de liberali - 3.481 de voturi (12,46%). Ultimul partid care va avea reprezentare în CL Bârlad este PD-L - 2.661 de voturi (9,53%). Prin urmare, componența noului CL Bârlad va fi: PSD - 13 mandate; PP-DD - trei PNL - trei și PD-L - două.
Problema este încurcată în cazul listei celor de PP-DD pentru că pe locul nr. 1 figurează Daniel Andrei, cel care a candidat ca independent pentru fotoliul de primar. Deputatul Adrian Solomon, șeful pesediștilor bârlădeni, a anunțat că va solicita neconfirmarea mandatului de consilier municipal al acestuia Ieri, Constantin Constantinescu, vechiul și noul primar al urbei, a suținut o scurtă conferință de presă: “Vreau să mulțumesc tuturor bârlădenilor care au avut încredere în mine și de această dată și mi-au mai acordat o șansă. Îi asigur pe toți bârlădenii că voi face totul pentru dezvoltarea orașului. Mulțumesc colegilor de partid, staff-ului de campanie și tuturor celor care au fost alături de mine!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu