Scandal în sânul USL, la Lunca Banului!

Barlad Online

Greu de crezut cã dintr-o comunã cu peste 1700 de alegãtori, soarta functiei de primar ajunge sã se decidã… la douã voturi! Dar cum acolo a fost o comisie care a confimat acest aspect, situatia nu prea mai poate fi întoarsã. Drept urmare, norocosul candidat care a beneficiar de…miraculoasele douã voturi, este fostul primar Cornel Oanea, membru PSD. El a fost declarat fericitul câstigãtor al mandatului de primar la Lunca Banului. Colegul sãu de Aliantã, liberalul Dumitru Botu, a rãmas doar cu pierderea. Si cu convingerea cã aceste alegeri n-au fost curate la Lunca Banului!
“Din momentul în care mi s-a trântit usa în nas, eu am simtit cã se întâmplã un fenomen acolo”!
“La noi, ca la nimeni, asta e realitatea! Nu au fost multe corecte. Secretara Primãriei a stat într-o camerã cu presedinta si vicepresedinta BEC. Eu am sesizat cã asta nu e în regulã. Mi s-a trântit usa în nas. Si din momentul în care mi s-a trântit usa în nas, eu am simtit cã se întâmplã un fenomen acolo. Am considerat cã ei au putut umbla la niste voturi acolo, pentru ca eu, oricum ar fi fost, eu sã fiu perdantul. Am reclamat, dar am reclamat degeaba”, a spus Dumitru Botu.
Scandal de la votul…cu degetul!
EI, POFTIM! Botu a fãcut sI o contestatie, prin care spunea cã unul din cele douã voturi buclucase, este într-o totalã ilegalitate! Mai exact, este votat…cu degetul! “Eu am contestat aspectul acesta. Acel vot trebuia sã fie nul. Pe buletin, în loc sã punã votul cu stampila, l-a pus cu degetul! E posibil asa ceva?! Am fãcut imediat o contestatie la BEC, dar nu mi-au luat-o în seamã. Mi-e clar cã eu trebuia sã fiu perdantul”, a mai spus liberalul Dumitru Botu.
Douã voturi câstigãtoare!
Rãsuflând usurat dupã Victoria destul de chinuitã în alegeri, primarul Cornel Oanea, a confirmat: “Da, eu sunt câstigãtor. Cele douã voturi eraun ale mele si am câstigat. Credeti-mã, cã sunt foarte obosit. S-a întâmplat sã câstig la doar douã voturi distantã”.
Suspect de multi alegãtori, în fata sectiei de votare din Lunca Banului, cu jumãtate de orã înainte de închiderea urnelor!
Ciudãteniile de la Lunca Banului au început încã din seara alegerilor. La sectia de votare din localitate, cu jumãtate de ora înainte de închiderea urnelor, s-au adunat dintr-odatã, o multime de oameni, care doreau sã îsi exercite dreptul de vot. Suspiciunile au pornit de la faptul cã toatã ziua, scrutinul s-a desfãsurat într-un ritm normal, iar cu câteva zeci de minute înainte de ora 21,00 s-au adunat, din senin, votantii buluc. Reprezentatii Primãriei au dat vina pe membrii comisie de votare, care, zic ei, s-ar fi miscat… cam greu: “Nu vrem neaparat sã dãm vina pe membrii sectiei de votare, dar probabil s-au miscat ei mai greu. Poate si alegãtorii sunt bãtrâni, nu stiu ce sã spun… Într-adevãr, la 20, 40 erau cam 50 de alegãtori afarã, care asteptau sã voteze”, a spus primarul Cornel Oanea, duminicã seara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu