Primar ales cu degetul!

Barlad Online

Disputã mare în sânul USL-ului la Lunca Banului! Unul din cele douã voturi care îi despãrtea pe principalii contracandidati – Cornel Oanea (PSD, vechiul primar) si Dumitru Botu (PNL) a fost anulat de BEC, iar de azi, un singur vot a rãmas sã decidã cine va conduce comuna în urmãtorii patru ani. Detaliul care însã bulverseazã întreaga situatie este cã nu au anulat buletinul despre care toatã lumea a fost de acord cã a fost votat cu degetul, ci…pe celãlalt!
Un deget… decisiv!
PROBLEMÃ “Este foarte adevãrat! Am cerut renumãrarea voturilor si, dupã multe insistente, mi s-a aprobat. Dupã renumãrare, unul din cele douã voturi pe care le avea contracandidatul mea, Oanea, a fost anulat si, într-adevãr, lupta a rãmas pe votul pe care el a fost ales…cu degetul! Nu mi se pare normal! Am fãcut altã contestatie, la BEJ, sã sperãm cã va fi anulat si acest vot ilegal”, a spus Dumitru Botu, candidatul PNL.
Povestea votului cu degetul de la Lunca Banului!
SUSPICIUNI Acest buletin de vot, îndatã ce el a fost gãsit la numãrãtoare, a fost contestat de candidatul PNL. Ba membrii comisiei au supus la vot valabilitatea lui si, culmea, a primit undã verde. “Patru membri din comisie au votat pentru valabilitatea acestui buletin votat cu degetul, iar trei au fost împotrivã. Nu mi-a venit sã cred, când am vãzut asta. Se vede clar cum este pus degetul în patrulaterul contracandidatului meu. Si nu e legal”, a mai spus Botu. Adversarii sãi politici au o cu totul altã explicatie: “Acest vot a fost dat de o bãtrânã, care nu prea vede. Nu e bifat cu degetul, ci alta este explicatia: bãtrâna a întors stampila si a votat cu partea de lemn, care era murdarã de tus si, uite asa, s-a fãcut votul. Votul e perfect valabil chiar si asa, votat cu lemnul de la stampilã”, au spus acestia.
Ce spune legea despre balotaj!
CONTEXT În situatia paritãtii de voturi a cel putin doi candidati, pentru functia de primar, se delarã balotaj si se vor organiza, de drept, noi alegeri în termen de douã sãptãmâni. La aceste alegeri vor participa numai candidatii care s-au aflat în situatie de balotaj. În cazul în care unul dintre candidatii la functia de primar, între care urmeazã sã se desfãsoare turul al doilea de scrutin, decedeazã, renuntã sau nu mai îndeplineste conditiile cerute de lege pentru a fi ales, la turul al doilea de scrutin va participa candidatul situat pe locul urmãtor. Dacã una dintre aceste situatii vizeazã unul dintre candidatii aflati în situatie de balotaj, nu vor mai avea loc alegeri, biroul electoral de circumscriptie declarându-l primar pe celãlalt candidat.
Ce spune legea despre frauda electoralã
Dincolo de ceea ce s-a întâmplat la nivel de judet, candidatul PNL a depus o contestatie la BEC Bucuresti, contestatie în care se face acuzatii de fraudã electoralã. Dacã aceastã ultimã “instantã” dã dreptate acestui candidat atunci alegerile se vor relua cu toti candidatii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu