PP-DD-istul Viorel Istrate, contestat din interiorul partidului

Barlad Online

Nici bine nu s-au încheiat alegerile locale, cã începe scandalul. Ion Vrânceanu, prim-vicepresedintele Organizatiei Judetene PP-DD Vaslui, face o serie de dezvãluiri care aruncã o nouã luminã asupra fostului lider al partidului, Viorel Istrate, ales, duminica trecutã, în functia de consilier judetean pe listele PP-DD. Vrânceanu a explicat, într-o conferintã de presã, motivele pentru care Biroul National al PP-DD a decis, pe 29 mai, sã dizolve Biroul Permanent al Organizat iei Judetene PP-DD Vaslui, decizie în urma cãreia Istrate si-a pierdut functia de presedinte. În aceeasi conferintã de presã, Vrânceanu l-a acuzat pe Istrate cã ar avea strânse legãturi cu PSD, în virtutea acestora actionând pentru diminuarea impactului electoral al PP-DD la nivelul judetului Vaslui.
Pe 29 mai, Viorel Istrate a fost demis din functie iar Biroul Permanent Judetean al PP-DD a fost dizolvat. De atunci, conducerea interimarã a organizatiei vasluiene este asiguratã de Cristian Dicianu, trimis de conducerea centralã sã punã ordine în filiala vasluianã. Se întâmpla cu zece zile înainte de alegerile locale. Deloc surprinzãtor, Istrate a refuzat sã accepte decizia conducerii centrale a partidului si nu a predat nici stampila, nici documentele interne de partid. La momentul respectiv, motivatia dizolvãrii structurii de conducere de la Vaslui nu a fost prezentatã. În locul unor explicatii amãnuntite, au fost invocate „gravele disfunctii semnalate în cadrul Organizatiei Judetene Vaslui, care au condus la desfãsurarea de activitãti ale forurilor de conducere în afara cadrului statutar“, formulare care mai mult a încurcat lucrurile decât le-a clarificat.
Acuzatiile lui Vrânceanu
Revenit în Vaslui în calitate de primvicepres edinte al Organizatiei Judetene PP-DD, Ion Vrânceanu a explicat contextul în care Biroul Permanent National al PP-DD a decis, pe 29 mai, dizolvarea structurii de conducere la nivelul judetului Vaslui. De asemenea, el a fãcut o serie de afirmatii incriminatoare la adresa lui Viorel Istrate, pe care l-a acuzat, printre altele, cã ar avea un „parteneriat“ cu liderii PSD din judet, scopul fiind „diminuarea influentei uriase a PP-DD în rândul populatiei judetului Vaslui“, sustine Vrânceanu. Altfel spus, acesta din urmã l-a acuzat pe Istrate de trãdare. În sprijinul acestor acuzatii extrem de grave, Ion Vrânceanu a prezentat si un set de documente din care, spune el, ar reiesi cã Viorel Istrate a fost un protejat al PSD. „Pretul pe care dl. Istrate Viorel urma sã îl plãteascã consta în aservirea organizatiei PP-DD Vaslui intereselor electorale al PSD“, sustine Ion Vrânceanu. „Presa a consemnat într-o mãsurã mai micã sau mai mare toate aceste gesturi sinucigase pe care dl. Istrate Viorel le-a executat în dauna PP-DD. Au fost dizolvate organizatii puternice, cum ar fi la Banca, Bârlad, Dragomiresti, si au fost împiedicate peste 40 de comune sã îsi constituie organizatii, desi valul de simpatie popularã pentru formatiunea noastrã politicã era deosebit de puternic“, sustine prim-vicepresedintele PP-DD Vaslui. Contestarea lui Istrate de cãtre Vrânceanu este ilustratã si prin trimiteri la douã fapte de naturã penalã. Este vorba despre un furt de energie electricã (la momentul constatã rii fraudei, sustine Vrânceanu, s-a întocmit de cãtre specialistii E.ON Moldova Distributie procesul verbal nr. 1031097/10.02.2012 prin care se constatã furtul de curent electric în sumã de 21.102,19 lei, urmând a fi sesizate si organele de cercetare penalã). „S-au tras sforile si SC Robin SRL, firma detinutã de dl Istrate Viorel, nu a mai fost urmãritã pentru recuperarea debitului si nici nu s-a mai formulat plângere penalã pentru furt de energie împotriva acestuia“, afirmã Vrânceanu. În aceeasi linie se înscriu si investitiile SAPARD cu facturi false, despre care Vrânceanu a vorbit pe larg în conferinta de presã pe care a organizat-o. „Prin Raportul de inspectie fiscalã nr. 2221/08.04.2011 întocmit de cãtre DGFP Vaslui s-a stabilit cã administratorul unic al SC Robin SRL, dl Istrate Viorel, a omis sã înregistreze în mod legal o bazã de impozitare de peste 20 de miliarde lei vechi, mai exact 2.020.415 RON, ce reprezintã investitii fictive din care SC Robin SRL a extras TVA deductibil. DGFP Vaslui a stabilit în sarcina dlui Istrate o sumã totalã de platã de 468.949 RON“. Firma în cauzã nu a falimentat si nici nu a fost executatã silit, fapt care, pentru Vrânceanu, este o demonstrat ie clarã cã Viorel Istrate, un „infiltrat la vârful conducerii PP-DD“, a fost protejat, devenind, astfel, „o simplã marionetã care actiona la pocnetul din degete al conducerii partidului rival“.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu