Marcel Guguianu, condus pe ultimul drum

Barlad Online

Sute de bârlădeni au luat parte, vineri, la înmormântarea celui mai mare sculptor român contemporan, Marcel Guguianu. Maestrul a fost condus pe ultimul drum cu onoruri militare, în prezența familiei, a oficialităților locale și județene.
Șapte decenii de carieră strălucită, sute de creații monumentale, distincții și medalii pentru capodoperele create. A stat alături de președinți de stat, a fost înconjurat de cei mai mari oameni de cultură și a gustat succesul încă din anii tinereții. Așa ar putea fi descrisă pe scurt cariera artistică a lui Marcel Guguianu, sculptorul român care, alături de Brâncuși, a dus faima României pe toate meridianele lumii. A trăit modest și a dăruit cu generozitate.
Marcel Guguianu s-a stins din viață pe 12 iunie, la venerabila vârstă de 89 de ani. Pe 28 iunie, ar fi împlinit nouă decenii de viață. Aniversarea ar fi trebuit să o petreacă la Bârlad, orașul căruia i-a donat o bună parte din creațiile sale.
Vineri, 15 iunie, a fost zi de doliu la Bârlad. Maestrul sculpturilor în bronz și marmură a fost condus pe ultimul drum, cu toate onorurile care i se cuvin unui om de asemenea valoare. Trupul neînsuflețit a fost depus la Pavilionul muzeal care-i poartă numele cu o seară înainte. A dormit acolo pentru ultima dată, înconjurat de tot ce i-a fost mai drag pe lume: opera sa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu