Lui Ionel Constantin i-a iesit politica din cap!

Barlad Online

Alegerile au început sã facã victime între politicienii importanti din judet, care se vãd nevoiti sã facã analize dure cu privire la cauzele care au condus la adevãrate esecuri electorale. Presedintele organizatiei judetene UNPR, Ionel Constantin, este primul care decide sã se retragã din politicã, dupã ce formatiunea sa a obtinut doar un post de primar si 27 de mandate de consilieri locali. “În conditiile în care rezultatele obtinute de organizatia judeteanã UNPR sunt atât de slabe, anunt oficial faptul cã renunt la calitatea de presedinte al organizatiei. Renunt si la calitatea de membru UNPR. Rãmân, pentru o perioadã scurtã, în afara politicii”, anuntã Ionel Constantin, cel care spune cã va reveni în atentia electoratului în toamnã, la alegerile parlamentare.
Ionel Constantin anuntase, încã de la preluarea functiei de presedinte la UNPR Vaslui, cã nu se va menaja deloc, dacã rezultatele vor fi slabe. Anuntul oficial al rezultatului alegerilor din 10 iunie l-a lãsat fãrã grai, în conditiile în care UNPR a obtinut doar un post de primar si mai putin de 30 de mandate de consilieri locali. UNPR nu a intrat nici în Consiliul Judetean si nici în Consiliul Local de la Vaslui, iar pentru acest esec Ionel Constantin este decis sã-si asume responsabilitatea. Spune cã nu mai vrea sã fie presedinte la UNPR, nici mãcar simplu membru, dupã o experientã care i-a îmbogãtit experienta sa politicã. “Reprezint un ONG redutabil în judet (Constantin este presedintele CCIA Vaslui, n.r.), un organism reprezentativ al oamenilor de afaceri si vreau sã-mi continui munca începutã la Camerã, pentru cã încep sã aparã si roadele. Am fost si rãmân o voce în administratia judetului Vaslui, însã faptul cã am intrat în politicã, în UNPR, mi-a adus destul de multi dusmani, lucru pe care nu l-as fi crezut în urmã cu ceva timp”, explicã Ionel Constantin. Presedintele Camerei de Comert spune cã, pentru o scurtã perioadã de timp, vrea sã rãmânã în afara jocurilor politice de orice fel, dar anuntã cã va reveni în toamnã, când va candida ca independent pentru un colegiu de deputati sau senator în judet, “sprijinit de un partid politic sau altul, voi vedea ce va fi”.
Constantin sustine cã va reprezenta interesele oamenilor de afaceri, în continuare
“Voi lupta, în continuare, alãturi de noile administratii publice din judet pentru a sprijini proiectele importante ale comunitãtilor locale, pentru a ridica nivelul de trai al cetãtenilor din aceastã zonã. Renunt de bunã voie la calitatea de presedinte al UNPR Vaslui, dar si din cea de simplu membru, iar frâiele organizatiei pot fi luate de un vicepresedinte, secretarul general sau cine decide conducerea centralã. Nu doresc sã mã înscriu în alt partid, ci voi candida ca independent pentru un mandat de parlamentar, într-un colegiu din judetul Vaslui, sprijinit de un partid politic, pentru cã îmi doresc sã reprezint cum se cuvine electoratul judetului la Bucuresti. Am fost, în aceastã campanie, alãturi de primarul Vasile Pavãl, de primarul Husului, Ioan Ciupilan, sau de primarul Titi Constantinescu, desi altii din partidele pe care acestia îi reprezintã nu au fãcut-o când trebuia”, spune Constantin, fãcând un bilant al campaniei electorale din 10 iunie. Acesta explicã de ce a intrat în politicã: “Am crezut cã voi putea reprezenta interesele oamenilor de afaceri din judet, a electoratului, însã mã vãd silit sã recunosc cã am esuat. Cred cã a fost vorba de incapacitatea mea de a aduce mai multe voturi. Felicit, oricum, noua conducere a Consiliului Judetean”.
Cauzele dezastrului la UNPR: fãrã bani si fãrã lideri de opinie…
Constantin a fãcut si o analizã la sânge a motivelor care au condus la acest dezastru politic pentru UNPR, partid care stãtea destul de bine în sondajele de dinaintea alegerilor. “Vorbim de incapacitatea conducerii nationale a UNPR de a organiza mãcar o actiune de campanie alãturi de organizatia judeteanã. Pe urmã, este vorba de incapacitatea de a asigura fonduri pentru campania electoralã a celor care se angajaserã cã ne vor sustine, din partid sau din afara acestuia. În al treilea rând, a fost vorba de incapacitatea noastrã organizatoricã în a aduce în rândurile UNPR personalitãti, lideri de opinie, dar si faptul cã nu s-a fãcut campanie decât pe ultima sutã de metri si asta mai mult de cãtre tineri, pe care tin sã-i felicit”, explicã fostul presedinte al UNPR Vaslui. Sintetizând, Constantin spune: “Mã retrag de tot din UNPR. Vina îmi apartine în totalitate, în calitate de conducãtor al organizatiei judetene. Las locul altei persoane dornice de a se afirma în plan politic, în organizarea UNPR la nivel judetean dupã aceste alegeri dezastruoase. Sunt si rãmân un om de stânga, asa cum am demonstrat în cei 34 de ani în care am activat în interesul judetului Vaslui”. În locul lui Ionel Constantin ar putea ajunge, în cel mai scurt timp, fie bârlãdeanul Lucian Nechita, fostul sef de CMJ, col. (r) Cãtãlin Carabinã, sau secretarul executiv, Emil Prisecaru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu