Legea împotriva gazelor de șist, aproape de promovare!

Barlad Online

Proiectul de lege privind exploatarea gazelor de șist prin metoda fracționării hidraulice a fost aprobat de Comisia Economică din cadrul Senatului.
Bârlădenii sunt pe punctul de a obține o nouă victorie în războiul pe care îl poartă contra exploatării gazelor de șist prin metoda fracționării hidraulice. Proiectul de lege pe care deputatul Adrian Solomon l-a inițiat în acest sens în primăvara acestui an a trecut, ieri, de Comisia Economică, Industrii și Servicii din cadrul Senatului României.
“Urmează ca aceasta să fie discutată în plenul Senatului, pentru ca cel târziu în toamnă să ajungă și în atenția Camerei
Deputaților. Considerăm că este o măsură de siguranță în plus contra acestui fenomen nociv, pe lângă moratoriul pe care actualul guvern l-a impus pe acest subiect. Odată ce legea va fi adoptată, atunci putem spune că vom avea un instrument legal cu care să putem apăra interesele cetățenilor”, ne-a declarat deputatul Solomon.
Exploatarea gazelor de șist pe teritoriul României a devenit un subiect extrem de fierbinte din cauza controversatei metode de extragere - fracționarea hidraulică - despre care se psune că este extrem de nocivă atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru sănătatea oamenilor.
Gigantul amercan Chevron intenționează să deruleze operațiuni de explorare/exploatare în mai multe perimetre din România, printre care se numără și zona Bârladului. Opinia publică a organizat numeroase acțiuni de protest, toate culminând cu două mitinguri derulate la Bârlad, la care au luat parte aproape 20.000 de oameni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu