Jihad în PDL. După şapte ore de lupte şi negocieri, PDL-ul s-a schimbat la faţă. A fost o zi neagră pentru “greii” partidului: Boc, Udrea, Pinalti

Barlad Online

Emil Boc a renunţat la şefia PDL, după o luptă internă de aproape 7 ore, în şedinţa Colegiului Director al partidului. În plus, a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat. Nu a plecat singur ci împreună cu întreaga conducere care a anunţat că îşi asumă eşecul rezultatului de la alegerile locale.
Printre greii partidului care au mai refuzat la funcţiile de conducere sunt şi Elena Udrea sau Gheorghe Ştefan, zis Pinalti. Conducerea PDL şi-a prezentat în bloc demisia, cerută de majoritatea liderilor partidului. Emil Boc susţine că rezultatul de la alegerile locale a fost cauzat de măsurile bune şi corecte luate de guvernarea PDL, dar care au afectat electoral partidul.
Elena Udrea şi-a dat demisia din toate funcţiile de conducere din PDL. Nici Gheorghe Ştefan nu mai vrea să audă de posturi de conducere în cadrul partidului.
Conform unor surse citate de Mediafax, gruparea lui Vasile Blaga a cerut organizarea de alegeri interne şi a intrat în conflict cu Gheorghe Falcă. Primarul Aradului a susţinut ideea unei conduceri interimare. Ambele variante au căzut la vot după 5 ore de dezbateri, iar şedinţa a fost întreruptă.
Decizia în favoarea unei conduceri interimare a fost anunţată după alte aproape 3 ore de discuţii. Duminică va avea loc o nouă şedinţă a Colegiului Director, în care se va decide când va avea loc Convenţia naţională extraordinară prin care se va alege noua conducere a PDL.
www.antena3.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu