Iresponsabilii!

Barlad Online

De luni, 11 iunie, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui are șefi noi, însă aceștia au refuzat să se prezinte la posturi. Atât Gabriela Plăcintă, noul inspector general, cât și Doru Balan, inspectorul general adjunct, nu au fost de găsit în primele lor zile de muncă, astfel că activitatea instituției este în prezent paralizată.
Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui are conducere nouă, însă nimeni nu știe când cei doi proaspeți șefi se vor prezenta la muncă. Ordinele de numire poartă data de vineri, 9 iunie.
Pe postul de inspector general a fost numită social-democrata Gabriela Plăcintă, care va fi ajutată de liberalul Doru Balan, pe post de inspector general adjunct. Cei doi trebuiau să se prezinte încă de luni, 11 iunie, la post, însă nu au dat niciun semn, activitatea instituției fiind, astfel, blocată. Doar Gabriela Plăcintă s-a sinchisit să dea un telefon, avertizându-și subordonații să nu plece nicio hârtie oficială din ISJ atât timp cât ea încă nu este la birou. Prin acest gest, noul șef al învățământului vasluian dă dovadă de lipsă de responsabilitate și respect, bătându-și joc de viitorul elevilor aflați în plin examen de bacalaureat. De altfel, membrii comisiilor de examen nici nu au cu cine lua legătura, atât timp cât președintele comisiei județene, Vasile Ursanu, nu mai poate avea nicio responsabilitate, metodologia prevăzând ca această funcție să fie ocupată de inspectorul general sau inspectorul general adjunct.
Ursanu s-a întors deja la catedră, fiind profesor titular la Grupul Școlar Industrial “Ștefan Procopiu” Vaslui, același lucru făcându-l și Mihaela Cososchi, care s-a întors la Colegiul Național “Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad.
Cine sunt noii șefi ai ISJ
Gabriela Plăcintă este familiarizată cu activitatea ISJ, ea fiind pentru o perioadă scurtă, în guvernarea PSD-PDL, inspector general adjunct. În vârstă de 43 de ani, noul șef al învățământului vasluian a mai ocupat funcții de conducere la Școala generală nr. 9 Bârlad. După scurta aventură la inspectorat, s-a întors la catedră, unde a predat disciplina geografie.
Și cel cu care va face echipă în fruntea ISJ, Doru Balan (profesor de matematică), este învățat cu posturile de conducere, fiind o perioadă directorul Școlii generale nr. 4 Vaslui. Din această funcție, a ieșit în evidență cu o serie de fapte negative, dezvăluite pe larg în presă. În mandatul său, școala a rămas fără calea principală de acces în unitate. El a intrat în conflict chiar cu Gabriela Plăcintă, cea cu care va trebui să facă echipă în fruntea ISJ. În perioada în care a fost inspector general adjunct, ea l-a cercetat disciplinar pe Doru Balan, pe atunci director, pentru că a aprobat transferul unui elev în ultimele două săptămâni de cursuri, lucru interzis de regulament.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu