Fost primar cercetat penal

Barlad Online

Constantin Onica, fostul primar al comunei Epureni, este cercetat de polițiști pentru comiterea infracțiunii de lovire și alte violențe.
După ce că a pierdut alegerile pentru fotoliul de primar al comunei Epureni (funcție pe care a a deținut-o vreme de două mandate), Constantin Onica este cercetat în momentul de față de polițiști pentru comiterea infracțiunii de lovire și alte violențe. Totul a pornit de la o întâmplare petrecută cu doar câteva zile înainte de alegeri, când Onica a avut o altercație cu reprezentanții unuia dintre contracandidați. Evenimentul s-a petrecut pe 7 iunie, în satul Horga, unde Onica a avut o altercație cu Florin Ionuț Crețu.
“Eu eram, la acea dată, împreună cu alți prieteni, în satul Horga, unde împărțeam materiale electorale pentru candidatul Partidului Ecologist, domnul Mihai Caraiman. Supărarea domnului Onica a pornit de la faptul că noi aveam și niște caricaturi cu dumnelaui pe care le difuzam prin comună. Dar asta nu e nimic ilegal din câte știu eu. Cert este că, la un moment dat, chiar la intrarea în satul Horga, am observat că se afla și domnul Onica, însoțit de mai mulți oameni din staff-ul său. Eu eram pe jos, însă aveam din urma mea și o mașină care era condusă de un prieten de al meu. Când m-a văzut, domnul Onica a începtu să urle la mine și să mă înjure. M-a făcut în tot felul. “Golanule, derbedeule” și alte cuvinte de genul ăsta. După care a strigat la niște localnici, care erau la o crâșmă. I-a chemat la el cu ideea de a-i amsuți asupra mea. Eu când am văzut asta, am spus prietenului meu care era cu mașina să facă cale întoarsă, iar eu am vrut să plec de acolo. Numai că domnul Onica m-a prins de mână și m-a lovit cu palma peste față”, ne-a declarat Crețu.
Omul mai susține că alături de Onica se mai afla și Remus Mitrea, șeful Agenției Județene de Protecție a Mediului, care cu ajutorul mașinii la volanul căreia se afla (un KYA Sportage) a blocat drumul pentru a-i împiedica pe Crețu și prietenii săi să plce de la fața locului. Speriat, omul a sunat la 112 și la fața locului s-au deplasat câteva echipaje ale Poliției Murgeni și în cele din urmă a reușit să scape. Crețu a depus plângere la poliție împotriva lui Onica, pe care îl acuză de lovire și sechestrare.
“La Poliția Murgeni se află în cercetare un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de lovire și alte violențe, în care este incirminat domnul Constantin Onica. Domnul Crețu este cel care susține că a fost lovit cu palma de către domnul Onica. Ancheta încă nu este finalizată, așa încât cercetările continuă”, ne-a declarat inspectorul Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.
Până la închiderea ediției, fostul primar de Epureni, Constantin Onica, nu a putut fi contactat pentru a-și exprima punctul de vedere referitor la acest subiect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu