Figuri noi în CL Bârlad

Barlad Online

Mai bine de jumătate dintre noii consilieri municipali bârlădeni sunt la primul mandat.
După tururl de scrutin din 10 iunie, mai bine de jumătate din Consiliul Local (CL) Bârlad s-a împrospătat. Dintre cele 21 de mandate, nu mai puțin de 12 au revenit unor persoane care până acum nu au mai avut de-a face cu administrația locală. Cei mai mulți provin de la PSD - șase: Marius Chițiga, directorul de cabinet al deputatului Adrian Solomon (și, totodată, finul acestuia), Dorin Apostu, administrator al Cimitirului “Eternitatea”, Vasile Roșca, președintele Sindicatului Liber “Rulmentul”, Georgică Motrea, ofițer în rezervă MAI, Maria Rotaru, economist la o bancă din Bârlad, și Gheorghe Pricop, profesor de istorie la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”.
În cazul grupului PSD, care deține un total de 13 mandate, trebuie spus că este foarte posibil ca lista să sufere modificări. Una dintre acestea o vizează pe Gabriela Plăcintă, care este “în cărți” pentru șefia Inspectoratului Școlar Județean. În locul său, ar putea fi desemnat Mircea Leonte, care a făcut din CL și în mandatul 2008-2012.
În tabăra PP-DD domnește o babilonie în toată regula. Conform listei oficiale (de pe buletinele de vot), primele trei poziții sunt ocupate de Daniel Andrei, Relu Valentin Bădărău (întreprinzător privat) și Marcel Vasilache (întreprinzător privat), numai că Andrei a fost exclus din partid chiar înainte de alegeri.
Mirabela Onel, președintele PP-DD Bârlad, ne-a declarat: “Deocamdată, nu s-a luat nici o decizie în acest sens. În momentul în care vom avea o hotărâre definitivă, vom face totul public”.
Mai mult, s-ar părea că singurul care poate fi sigur că se va bucura de mandatul de consilier local este Bădărău, întrucât în privința lui Vasilache încă se mai poartă discuții la nivelul organizației locale.
Daniel Andrei a avut o poziție la fel de neclară: “Eu am fost candidat independent la Primăria Bârlad, susținut de PP-DD și personal de domnul Dan Diaconescu”.
Pentru ca ambiguitatea să rămână singurul lucru... cert din toată tărășenia asta, Andrei a mai spus că speră ca în noul CL să colaboreze bine cu toți colegii: “În speranța unei bune colaborări, îmi exprim încrederea că putem, împreună cu cei de la PDL și PNL, să promovăm proiecte serioase pentru dezvoltarea orașului pe viitor. Voi promova în CL toate proiectele pe termen mediu și lung pe care le-am susținut în campania electorală”.
Alte două noi fețe în CL Bârlad sunt cei care dețin cele două mandate ale PDL: medicul Octavian Marcu (care a fost și candidatul partidului pentru funcția de primar) și Daniel Buzamăt, inspector de asigurări la o firmă de profil. Ultimul nou venit este tot un întreprinzător privat, Cezar Toporaș, care deține al treilea mandat de consilier local pe lista PNL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu