Emil Boc ŞI-A DAT DEMISIA din fruntea PDL. Toată conducerea PDL PLEACĂ

Barlad Online

După cinci ore de dispute, președintele PDL Emil Boc şi întreg Biroul Permanent și-au depus joi mandatul, urmând să fie organizate alegeri pentru o nouă conducere a partidului. "Ne-am asumat răspunderea politică pentru rezultatele alegerilor. Nu voi candida pentru un nou mandat", a subliniat Boc, arătând că se va ocupa doar de Primăria Cluj-Napoca. 

"Concluzia acestui Colegiu Director este următoarea: preşedintele PDL, împreună cu întreg Biroul Permanent Naţional şi-au prezentat demisia. În perioada imediat următoare, partidul va avea o conducere interimară, până la alegerea unei noi conduceri. Atât preşedintele cât şi BPN îşi asumă răspunderea politică pentru rezultatele alegerilor", a declarat Boc la încheierea şedinţei Colegiului Director.
El a adăugat că structura de conducere demisionară a PDL a traversat România prin criză. Preşedintele PDL plus BPN au traversat România prin criză: " Preşedintele PDL şi BPN şi-au asumat măsurile politice care au salvat România de la colapsul economic. Ele ne-au costat din punct de vedere politic, electoral. E un gest de asumare a răspunderii politice. Deschidem calea pentru organizarea structurilor care să valideze noile organe de conducere. Detaliile vor fi stabilite duminică probabil, intr-o nouă şedinţă a Colegiului Director", a adăugat Boc.
Discuţiile din cadrul Colegiului Director al PDL au vizat convocarea Convenţiei Naţionale a partidului la finalul lunii iulie sau în luna august, pentru alegerea unei noi conduceri, potrivit unor surse citate de Realitatea TV.
De asemenea, s-a stabilit ca o nouă şedinţă a Colegiului Director să aibă loc duminică pentru a se stabili data viitoarelor alegeri interne şi structura Comisiei care ar  urma să se ocupe de organizarea alegerilor în cadrul partidului.
Blaga a cerut depunerea mandatului
Vasile Blaga, alături de mai mulţi apropiaţi, a susţinut, în cadrul şedinţei, depunerea mandatului de către întreaga conducere a partidului, în frunte cu Emil Boc şi organizarea de alegeri interne, el intrând în conflict cu Gheorghe Falcă, susţinătorul ideii unei conduceri interimare. Surse din partid au declarat pentru MEDIAFAX că cei doi au avut dispute, în condiţiile în care Falcă voia să nu se ajungă la măsura extremă a congresului extraordinar, interimatul urmând să fie asigurat de zece democrat-liberali.
Potrivit surselor citate, această discuţie a avut loc după ce două propuneri, referitoare la demisia întregii conduceri în frunte cu Boc sau la demisia membrilor Biroului Permanent Naţional, dar cu menţinerea lui Emil Boc ca preşedinte, au căzut la vot.

Sursa: Antena3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu