Dan Marian a cerut demisia conducerii nationale PDL

Barlad Online

Scântei si acuze, în sedinta de ieri a Colegiului Director al PDL. Mai multi dintre liderii PDL, printre care si Elena Udrea, au demisionat din functiile de vicepresedinti la nivel national, fiind lansate acuze dure între participanti. Liderii acestui partid au demisionat, pe rând, dupã ce au scos la ivealã amãnunte ciudate din campania electoralã. Elena Udrea le-a reprosat liderilor din teritoriu cã s-au disociat de ea, în campanie, desi pe când era ministru i-a ajutat pe toti. “V-am ajutat pe toti, dar când am vrut sã vin în teritoriu, m-ati respins spunând cã vã trag în jos”, ar fi spus Udrea. Liderul judetean al PDL Vaslui, deputatul Dan Marian a tunat: “Cer demisia în bloc a actualei conduceri a partidului!”.
Liderii PDL din Moldova au sãrit la gâtul conducerii nationale a partidului, cerând o schimbare imediatã si de efect, altfel vor fi pierdute si alegerile parlamentare. Presedintele PDL Vaslui, deputatul Dan Marian, a cerut demisia în bloc a conducerii partidului. “Trebuie o demisie! Cer demisia întregii conduceri! Tot Biroul Permanent sã demisioneze!”, a cerut Marian, conform unor surse din interior. Acesta a mai spus cã toti cei responsabilii pentru rezultatele slabe ale partidului la nivel national trebuie sã plãteascã. “O analizã trebuie fãcutã si la nivel national. În calitate de presedinte de organizatie, voi avea un cuvânt de spus. Dupã un esec, responsabilii trebuie sã plãteascã”, a sustinut Dan Marian. Nu a fost singurul care a cerut acest lucru. Si Gheorghe Stefan, de la Neamt, a spus cã-si asumã responsabilitatea pentru rezultatul alegerilor. Liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a demisionat din functia de prim-vicepresedinte al PDL. Emil Boc le-a propus pedelistilor trei variante de rezolvare a situatiei din partid: demisia în bloc a conducerii în frunte cu el, demisia conducerii cu exceptia sa sau pãstrarea actualei structuri si cooptarea de figuri noi cu credibilitate. Radu Berceanu a propus convocarea unei Conventii, dar propunerea a cãzut la vot cu 27 de voturi “contra” la 17 “pentru”. Ulterior, Emil Boc a propus instalarea unei conduceri interimare, sub conducerea sa, dar propunerea nu s-a impus, deoarece a fost paritate la voturi, 24 la 24.
Vasluiul, peste media nationalã
Cu cele 42.000 de voturi obtinute la Consiliul Judetean si un procent de peste 23% din voturi, deputatul Marian se situeazã peste media nationalã a partidului, de doar 17%. De altfel, Dan Marian a spus cã asteaptã felicitãri de la conducerea partidului, dupã ce formatiunea pe care o reprezintã a obtinut 23% la alegerile din judet si, în plus, este de pãrere cã acest procent îi dã dreptul sã cearã socotealã colegilor din PDL cu rezultate slabe. “Voi avea un cuvânt greu de spus dupã rezultatele pe care le-am obtinut în Vaslui. Vom face o sedintã de analizã si vom trage concluziile care se impun. Responsabilii trebuie sã rãspundã, sã plãteascã tot timpul acolo unde sunt esecuri. Însã eu mã astept sã fiu felicitat în mod oficial de conducerea centralã”, a spus, în urmã cu douã zile, Dan Marian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu