CUTREMUR ÎN PDL: Ioan Oltean pleacă din conducerea partidului

Barlad Online

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a anunţat, joi, că demisionează din conducerea partidului. Şi nu este singurul. Potrivit unor surse citate de NewsIn, şi vicepreşedinţii Gheorghe Ştefan şi Dorin Florea au luat aceeaşi decizie. De asemenea, Elena Udrea a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al PDL.


UPDATE: Declaraţii dure ale liderilor PDL în şedinţă şi la ieşire:
Dorin Florea, către Roberta Anastase: "Te-am pus şefă la Cameră ca să numeri bilele, nu să-ţi baţi joc!"
Vasile Blaga, către Elena Udrea: "Ţi-ai promovat toţi delfinii! Tu şi Anca Boagiu! Uite unde am ajuns!"
Gheorghe Ştefan: "Jumătate din conducerea PDL a demisionat!". Eu am propus o conducere interimară şi apoi alegeri.
Gheorghe Falcă: "V-aţi bătut joc de Ungureanu!"
Lider PDL: "E cu sânge pe pereţi". "Urmează demisia conducerii, în bloc"
Demisii în lanţ la vârful PDL. Secretarul general al partidului, Ioan Oltean, şi-a anunţat intenţia de a părăsi conducerea formaţiunii. Oltean a luat decizia încă de miercuri seara.
Potrivit unor surse citate de NewsIn, şi vicepreşedinţii Gheorghe Ştefan şi Dorin Florea au luat aceeaşi decizie.

Gheorghe Ştefan demisionează de la şefia PDL: Dacă mă chema "Boc", făceam la fel

Vicepreședintele PDL Gheorghe Ștefan a declarat, joi, înaintea Colegiului Director, că își va depune demisia din funcția la nivel național pentru că are “demnitate”.

“Eu voi demisiona din funcția de vicepreședinte al PDL la nivel național”, a declarat el. Întrebat dacă la fel ar trebui să procedeze și președintele PDL, Emil Boc, edilul municipiului Piatra-Neamț a răspuns afirmativ. “Dacă m-ar chema Emil Boc, aș face la fel ce v-am spus mai înainte”, a declarat el.

ZIUA JUDECĂŢII ÎN PDL Flutur şi Macovei au cerut discuţii cu mandatele pe masă

Prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, liderul organizaţiei judeţene a partidului, a anunţat, joi, că va cere în şedinţa Colegiului Director depunerea mandatului conducerii partidului din cauza rezultatelor la alegerile locale de duminică.
Flutur nu este singurul care a cerut conducerii să îşi depună mandatul. Vicepreşedintele PDL Monica Macovei a declarat că democrat-liberalii trebuie să ia decizii "cu mandatele pe masă".
Deşi scorul politic obţinut se apropie de ţinta propusă, faptul că singura bătălie importantă câştigată a fost Primăria Clujului a stârnit un adevărat scandal. Mai mulţi lideri PDL, cum ar fi Radu Berceanu, Cezar Preda sau Gheorghe Seculici, cer demisia lui Emil Boc şi a întregii conduceri a partidului, precum şi organizarea unui Congres Extraordinar care să valideze o nouă echipă.

Alţii, printre care Gabriel Berca, Gheorghe Falcă sau Gheorghe Ştefan, pledează pentru o conducere interimară, desemnată fără Congres extraordinar, dar care să aibă un mandat clar: o nouă mişcare de dreapta, cu PDL pion principal, proiect politic ce ar trebui să aibă în vedere şi o colaborare cât mai strânsă cu noul proiect ce va fi lansat de Mihai Răzvan Ungureanu.

Sursa: Realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu