Număr record de vizitatori

Barlad Online

Muzeul bârlădean a avut peste 9.000 de vizitatori săptămâna trecută, când s-a derulat programul “Școala altfel”.
În intervalul 2-7 aprilie, Muzeul “Vasile Pârvan” Bârlad a avut cel mai mare număr de vizitatori din istoria instituției: aproape 9.000.

“Am estimat că vom avea între 3.000 și 5.000 de vizitatori, dar ne-au fost întrecute mult așteptările. Și încasările au fost pe măsură, dar încă nu am centralizat cifrele. Important e că am reușit să atragem publicul și că am oferit o gamă variată de activități”, ne-a declarat Mircea Mamalaucă, directorul instituției.
Expozițiile permanente și temporare din sediul muzeal de pe str. Republicii nr. 235, unde se află secțiile Științele Naturii, Personalități și Numismatică, au avut parte de cei mai mulți vizitatori: 5.500. Acolo s-au desfășurat și lecții de clasă ori conferințe, prețul biletului fiind de numai 50 de bani. Planetariul și Pavilionul “Marcel Guguianu” au fost vizitate de circa 2.500 de copii, prețul unui bilet fiind de 3,5 lei. Aglomerație a fost și la cinematograful 3D din incinta Casei Sturdza, unde au fost în jur de 1.200 de spectatori. Biletul de intrare a constat între 5,50-15,50 lei.
Potrivit conducerii muzeului, numărul vizitatorilor ar fi fost chiar mai mare, dacă ar fi avut posibilitatea să-i primească pe toți cei care au dorit. La Planetariu, de exemplu, au fost rulate câte opt spectacole pe zi. Aparatura nu poate să ducă mai mult de atât.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu