Doi soferi cam… «îmbibati»!

Barlad Online

Doi conducãtori auto au fost identificati de politisti în timp ce se deplasau cu autoturisme pe drumurile publice desi consumaserã bãuturilor alcoolice, mai mult, unul dintre acestia nici mãcar nu avea permis de conducere!
Politistii Biroului rutier municipal Bârlad au efectuat cercetãri în cazul unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale ce avut loc pe raza municipiului Bârlad. Bogdan V., în vârstã de 33 de ani, din localitate, fãrã a detine permis de conducere, dar aflat sub influenta bãuturilor alcoolice, a condus un autoturism pe raza localitãt ii. La un moment dat, pe strada Mihai Eminescu, acesta a pierdut controlul asupra directiei de deplasare si a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat public de pe marginea pãrtii carosabile. Deoarece bãrbatul emana halenã alcoolicã, a fost condus la Spitalul municipal „Elena Beldiman“, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Politisti din cadrul Sectiei de Politie Ruralã nr. 3 Bârlad l-au depistat pe raza comunei Tutova pe Cãtãlin E., în vârstã de 32 de ani, din localitate, care se afla la volanul unui autoturism desi anterior consumase bãuturi alcoolice. Si acesta a fost condus la Spitalul municipal „Elena Beldiman“, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele celor doi bãrbati au fost întocmite dosare de cercetare penalã în conformitate cu prevederile OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.
Trei luni pline de alcool
În primele trei luni ale acestui an, politistii vasluieni au constatat 45 infract iuni de conducere sub influenta bãuturilor alcoolice sau refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în aceeasi perioadã, politistii au retinut 64 de permise de conducere în vederea suspendãrii exercitãrii dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadã de 90 de zile pentru conducã torii auto care s-au urcat la volan sub influenta bãuturilor alcoolice. În conformitate cu prevederile OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de cãtre o persoanã care are o îmbibatie alcoolicã de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani. De asemenea, refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducãtorului unui autovehicul de a se supune recoltãrii probelor biologice sau testãrii aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei se pedepses te cu închisoare de la 2 la 7 ani. Totodatã, constituie contraventie si se sanctioneazã cu amenda prevãzutã în clasa a IV-a de sanctiuni (de la 9 la 20 puncte-amendã) si cu aplicarea sanctiunii complementare a suspendã rii exercitãrii dreptului de a conduce pentru o perioadã de 90 de zile pentru conducerea sub influenta bãuturilor alcoolice, dacã fapta nu constituie, potrivit legii, infractiune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu