De la joacă, la spital

Barlad Online

Joaca unor adolescenți din satul Popeni, comuna Zorleni, s-a transformat într-un adevărat coșmar. În Duminica Floriilor erau la o petrecere împreună cu alți băieți și fete din localitate. Un minor de 14 ani și un tânăr de 21 de ani s-au dus într-o magazie unde erau depozitate canistrele pentru benzină. Au avut imprudența să aprindă un chibrit deasupra recipientelor și s-a produs o mică explozie. Flăcările le-au provocat arsuri grave.
“Cei doi pacienți au fost aduși la noi cu ambulanța în cursul după-amiezii de duminică. Adolescentul de 14 ani prezenta arsuri de gradele I, II și III pe mici porțiuni. Au fost afectate fața și mâna dreaptă. Tânărul de 21 de ani a fost diagnosticat cu arsuri de gradele I și II la nivelul regiunii frontale”, ne-a declarat Gabriela Daniș, directorul medical al Spitalului Municipal de Urgență “Elena Beldiman”.
Pacientul minor a fost transferat în aceeași zi la Spitalul “Sf. Maria” Iași - secția Arși. Celălalt pacient a refuzat spitalizarea și a fost lăsat să plece acasă după acordarea primului ajutor și semnarea actelor prin care își asuma răspunderea în cazul apariției unor complicații.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu