Crimă odioasă în Săptămâna Mare: Bunica ucigașă

Barlad Online

O femeie de 36 de ani, din comuna Băcani, și-a omorât în bătaie nepoțica, în vârstă de două luni, din cauză că micuța nu se oprea din plâns. A bătut-o peste cap până i-a fracturat cutia craniană. Mama bebelușului este fiica femei criminalei, are 16 ani și este elevă la o școală din Galați.
Inițial, bunica ucigașă nu a recunoscut că a lovit-o pe fetiță și a încercat să arunce vina asupra unui copil de 15 cu probleme mintale, pe care-l are în grijă. Ea a fost reținută de polițiști, iar ieri a fost prezentată judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru omor calificat.
Constanța Lupu, 36 de ani, a devenit bunică în urmă cu două luni, când fiica sa, de doar 16 ani, care învață la o școală din Galați, a născut o fetiță. În urmă cu trei săptămâni, fiica i-a adus nepoțica acasă, la Bălțăteni (comuna Băcani), pentru a putea să-și continue studiile. Având acasă încă doi copii, unul de trei ani și altul de 15, cu probleme mintale, ea a fost depășită de situație. Ori de câte ori micuța de două luni începea să plângă, Constanța Lupu, își pierdea controlul și o lovea fără milă. Cruzimea femeii a ajuns la apogeu în seara de Florii când, dorind să-i închidă gura bebelușului, a luat un cocean de porumb și l-a lovit peste față, apoi l-a lovit cu palmele peste cap provocându-i o fractură craniană, pe urmă și-a înfipt unghiile în trupul micuței. În cele din urmă, copila a tăcut. Din nefericire, pentru totdeauna!
Marin, soțul femeii criminale a aflat că bebelușul zace fără suflare seara, când s-a întors acasă. A doua zi, el a anunțat autoritățile. Toată comunitatea este șocată de cele întâmplate.
“Ea a povestit în fața procurorilor că i-a dat în cap cu palmele. A recunoscut tot ce a făcut. Este o poveste tragică și dureroasă. Nu poți să omori pe cineva. Era un copilaș nevinovat. Cea mai dureroasă treabă să omori un copil. Păcat mare”, ne-a declarat Vizante Bosnea, un vecin de-al femeii.
Cea care a devenit bunică la 36 de ani le-a povestit senină anchetatorilor cum a lovit-o pe fetiță, dar inițial nu a recunoscut și a încercat să arunce vina asupra minorului de 15 ani, însă urmele unghiilor de pe trupul copilei au dat-o de gol.
“Eu am fost de față când ea a fost adusă la reconstituire. A povestit că fetița dormea în pat și i-a dat două palme în cap. Doamne ferește, nu se poate așa ceva, eu am rămas blocat când am auzit. Nu am crezut-o în stare de șa ceva. Este cel mai mare păcat, nu se poate să faci așa ceva”, a declarat Ionel Cărăbulea, martor.
Concluziile preliminare ale medicului legist arată că moartea copilului a fost violentă și s-a datorat comei cerebrale consecutive unui traumatism cranio-cerbral acut închis cu fractură de calotă craniană.
Așa zisa bunică riscă până la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat.
“Autoarea ne-a declarat că era stresată de faptul că trebuia să întrețină acești copii și să aibă grijă de ei, iar fetița de două luni era un copil nedorit, motiv pentru care nu avea răbdare suficientă și când plângea, se enerva și o lovea. Cu trei zile înainte de decesul fetei, a bătut-o din același motiv: pentru că a plâns. Atunci când s-a produs decesul, pentru că fata plângea, a lovit-o peste cap, i-a provocat fracturi craniene, care au dus la deces. Ea inițial nu a recunoscut, a dat vina pe fiul ei de 15 ani, bolnav psihic, ulterior a recunoscut și a spus că a încercat să dea vina pe el pentru că știa că e bolnav mintal și nu răspunde penal și voia să scape. E cercetată pentru omor calificat, a fost reținută și urmează să fie prezentată la instanță cu propunere de arestare preventivă”, ne-a declarat Alice Ruja, procuror criminalist. Bebelușul nu era înregistrat în evidențele autorităților locale și nici la medicul de familie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu