Un copil de la un orfelinat bârlădean a ajuns în comă alcoolică la spital

Barlad Online

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a demarat o anchetă la Centrul de Plasament „Elena Farago" din Bârlad, după ce un adolescent în vârstă de 17 ani, internat la acest centru, a ajuns pentru a treia oară în acest an în comă alcoolică.  
Medicii bârlădeni îl cunosc foarte bine pe acest copil şi spun că, pe lângă alcool, el mai are probleme şi cu etnobotanicele.

Potrivit conducerii DGASPC, zilele acestea se va face o anchetă la Centru, deoarece acest adolescent nu este la prima abatere, iar acum a reuşit să iasă din instituţie fără a avea bilet de voie.
Adolescent în grija statului, găsit în comă alcoolică în mijlocul drumului
La 12 ani a ajuns la spital în comă alcoolică
„Din ce ştim noi, acest băiat a fugit din centru fără a avea bilet de voie. S-a întors la internat în noaptea de 14 spre 15 martie în stare avansată de ebrietate. Dimineaţă, când s-a trezit, a fost chemată ambulanţa deoarece se simţea foarte rău.În urma acestui incident, va fi evaluat din punct de vedere psihologic și vor fi luate noi măsuri pentru stoparea comportamentului deviant", a precizat Irin Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

„Are mari probleme cu consumul de alcool. Am discutat cu el și a recunoscut că are nevoie de ajutor pentru a le putea depăși. Noi încercăm să-l ajutăm, însă cred că ar trebui internat la Psihiatrie pentru un program de dezalcolizare și pentru consiliere", a precizat Eleodor Gheorghian, șeful Centrului "Elena Farago" Bârlad.
Copil de doi ani găsit în comă alcoolică
Adolescentul este internat la Centrul „Elena Farago" din 2009 și este elev în clasa a VIII-a.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu