Traian Băsescu: Condiţiile de revenire salarială, îndeplinite din decembrie; nu am spus-o din populism

Barlad Online

Preşedintele Traian Băsescu a precizat că recentul său anunţ cu privire la o reîntregire a salariilor bugetarilor nu a fost făcut din populism, menţionând că au fost îndeplinite criteriile de ridicare a respectivei măsuri de austeritate încă de la sfârşitul lunii decembrie 2011.
‘În nici un caz din populism, dar toţi trebuie să participe la o guvernare responsabilă, iar mesajul meu nu putea să fie decât responsabil, pentru că nu poţi să ascunzi la nesfârşit realităţile’, a spus Băsescu duminică, la Pro Tv, întrebat ce anume a determinat anunţul său cu privire la reîntregirea salariilor bugetarilor.
Şeful statului a precizat că era de datoria sa să ceară Parlamentului şi Guvernului reîntregirea salarială, dat fiind faptul că măsurile de austeritate s-a dorit a fi aplicate temporar. ‘Condiţiile de revenire la salarizarea anterioară reducerii temporare s-au îndeplinit la 31 decembrie. Sigur, în numele prudenţei, şi Guvernul Boc şi Ungureanu au spus: discutăm acest lucru după primul trimestru, să vedem ce se întâmplă, dacă nu cumva avem un puseu mai puţin legat de situaţiile de la buget şi mai mult de situaţiile excepţionale. (…) Criteriile de ridicare a acestei măsuri (tăierile salariale – n.r.), convenite cu Fondul, s-au îndeplinit’, a mai spus preşedintele.
Preşedintele Traian Băsescu susţine că revenirea salarială a bugetarilor ar trebui să se facă cu 15% pentru a reveni la sumele de dinainte de aplicarea măsurilor de austeritate în 2010, precizând totodată că deşi este aplicată în an electoral, această decizie nu ajută cu nimic partidul aflat la guvernare.”Circa 15%, ca să se revină la salariile anterioare”, a spus Băsescu, duminică, la Pro Tv, întrebat ce procent ar trebui aplicat reîntregirii salariale.
Şeful statului a mai precizat că banii respectivi vor fi luaţi din veniturile bugetului de stat. “Eu zic că nu aduce nimc. După trei ani de austeritate este foarte greu ca dându-i omului ceva ce ei au avut convingerea că le-ai luat pe nedrept, să spună: acum votez. În schimb, este o măsură de echitate”, a răspuns Băsescu, întrebat dacă revenirea salarială în an electoral avantajează partidul aflat la guvernare.
AGERPRES.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu