Sugar trimis la Iași în stare critică

Barlad Online

După o săptămână de spitalizare în secția Pediatrie a spitalului bârlădean, o fetiță în vârstă de opt luni a fost transferată la Iași cu elicopterul SMURD.
Ieri dimineață, pediatrii bârlădeni au solicitat transferul de urgență la o clinică de specialitate al unei fetițe în vârstă de numai opt luni. Pacienta a fost preluată de elicopterul SMURD de pe terenul de sport al Liceului teoretic “Mihai Eminescu” și transportată la Spitalul de copii “Sf. Maria” Iași.
Fetița este din localitatea Băcani și a fost adusă la secția Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad în urmă cu șase zile. Părinții au ținut-o acasă cu stare febrilă aproape două zile, fără să o consulte vreun medic. Au decis să vină la spital când bebelușul a început să intre în convulsii. Tratamentul administrat la Bârlad a dat rezultate în primă fază, după care starea sugarului s-a deteriorat. Pediatrii suspectează că ar fi vorba despre complicații neurologice, survenite pe fondul febrei și al deshidratării severe. Cum la Bârlad nu există aparatură performantă, copilul a fost transferat la Iași.
Florin Popa, medic primar pediatru, ne-a declarat: “Fetița a fost adusă la noi cu salvarea după ce a fost ținută acasă cu febră foarte mare, 40-41 de grade, aproape două zile. Era în stare de comă, puternic deshidratată, prezenta zece scaune pe zi. Starea ei s-a ameliorat, apoi au apărut complicații cerebrale. Prognosticul nu e foarte bun. Pentru diagnosticare corectă trebuie făcute investigații tip RMN sau tomografie și am cerut transferul la Iași”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu