Reconsolidarea spitalului, la final

Barlad Online

La finalul lunii în curs, se va termina reconsolidarea și modernizarea corpurilor C, D și E ale Spitalului Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad. Proiectul a demarat în octombrie 2009 și ar fi trebuit să se încheie în toamna anului trecut, însă termenul final a fost decalat cu șase luni din pricina unor întârzieri de finanțare, dar și pentru executarea unor lucrări neprevăzute. În aceste zile, se fac ultimele retușuri și probe ale instalațiilor.
Viorel Petcu, managerul spitalului bârlădean, ne-a declarat: “Termenul de finalizare a lucrărilor este 31 martie și după această dată vor veni comisiile de specialitate să facă recepția. Granția este de un an și abia în martie 2013 se va face recepția finală a lucrărilor”.
Proiectul de reabilitare și reconsolidare a corpurilor C, D, și E ale spitalului bârlăădean a fost realizat cu finanțare de la Ministerul Sănătății (70 de miliarde de lei vechi), Banca Mondială (45 de miliarde) și Consiliul Local Bârlad (10 miliarde). Primele demersuri pentru a obține finanțarea necesară reconsolidării au fost făcute încă din 2005-2006, dar aprobările necesare și finanțarea au venit abia în 2009. Tot acum șase-șapte ani, au fost făcuți primii pași și pentru reconsolidarea corpurilor A și B ale spitalului. Se pare că sunt puține șanse ca șantierul să fie extins în viitorul apropiat.
“Intenții sunt, demersuri am făcut, e mai greu cu finanțarea. Tot la minister (Ministerul Sănătății, n.r.) ar fi singura speranță pentru a obține banii necesari pentru reconsolidarea celorlalte două corpuri ale clădirii. Deocamdată, trebuie să așteptăm recepția finală a proiectului de reconsolidarea a corpurilor C, D și E”, a mai spus doctorul Viorel Petcu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu