Politistul contrabandist, fugãrit de colegii sãi!

Barlad Online

Veste proastã pentru fostul comisar Florinel Olaru, prins cã trecea tigãri ilegale peste Prut, cot la cot cu traficantii: desi a luptat în instantã pentru ca interdictia de a-si mai exercita profesia de politist sã fie înlãturatã si, culmea, a mai si reusit, sefii sãi din structura Politiei de Frontierã rãmân fermi în deciziile lor! “În momentul de fatã, comisarul Olaru nu mai are niciun raport de muncã cu institutia si în continuare rãmâne suspendat din functie”, au comunicat acestia.
CONTEXT Comisarul Olaru este unul dintre pionii principali dintr-un dosar de contrabandã, instrumentat de DIICOT Galati, în colaborare cu mai multe institutii, între care si Politia municipalã Husi, precum sI IJJ Galati. El este acuzat de anchetatori cã, împreunã cu Andriutã Lucian, fost inspector, si Cosug Traian, agent de politie în cadrul IJPF Vaslui, Sectorul Politiei de Frontierã Husi, au aderat la un grup infracțional organizat și au traficat tigãri ilegale în valoare de aproape 1,5 milioane de lei. “Beneficiind în mod direct de sprijinul acestor trei inculpati, în perioada mai 2010- octombrie 2011, membrii grupului infractional organizat au introdus în mod ilegal pe teritoriul României însemnate cantitãti de tigãri. Tigãrile proveneau din Republica Moldova si erau introduse în tarã prin alte puncte decât cele destinate controlului vamal”, au mentionat procurorii în rechizitoriu. Desi, initial, propunerile procurorilor au fost acceptate de magistrati, privind interdictiile de a pãrãsi tara, precum si aceea de a nu mai exercita profesia de politist au fost acceptate de instantã, la recurs însã, Olaru… a prins curaj. “În temeiul art. 1451 alin. 2 Cod de procedurã penalã, în referire la art. 145 alin. 23 Cod de procedurã penalã, înlãturã obligatia instituitã în sarcina inculpatului, de a nu mai exercita profesia de politist, în exercitarea cãreia a sãvârsit faptele pentru care este cercetat”, au decis judecãtorii Tribunalului Galati, care i-au mai ridicat si interdictia de a mai pãrãsi tara.
Politia de Frontierã nu mai vrea sã primeascã înapoi politisti.. pãtati!
FERMI Conducerea STPF Vaslui, însã, rãmâne fermã! “La momentul acesta, Olaru Florinel este suspendat din functie. Practic, nu mai are niciun raport de muncã cu institutia Politiei de Frontierã. Ce s-a decis în instantã este un aspect, însã noi, în privinta lui, avem un document, O.M. 298 din 2011, în care se precizeazã clar cã el este suspendat din functie. Va rãmâne asa pânã când organul de cercetare penalã, si anume DIICOT Galati, va dispune altceva”, a precizat inspectorul Irina Gheucã Miricã, purtãtor de cuvânt al STPF Vaslui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu