Pensionarii au talent!

Barlad Online

Pensionarii din cadrul Corului Municipal “Gheorghe Cucu” au demonstrat cã vasluienii au talent! Patruzeci dintre ei si-au unit fortele, au fãcut o deplasare obositoare la Bucuresti, au urcat pe scena popularului concurs difuzat de Prot Tv “Românii au talent”, au cântat si apoi s-au urcat în autocarul care i-a adus acasã. Nu oricum, ci cu un rezultat spectaculos: s-au clasat în semifinale!
Pensionarii vasluieni din cadrul Corului Municipal “Gheorghe Cucu” “joacã” tare, desi unii dintre ei au ajuns si la frumoasa vârstã de 87 de ani! Sufletul nu-mbãtrâneste – aceasta este deviza lor-, iar vârsta nu-i poate împiedica sã aibã idealuri, sã creadã în frumos si, mai ales, în propriile forte. Emotionati ca niste scolari, cu sperantã-n inimi si-n priviri, au urcat pe o imensã scenã, în fata unei tãri întregi si au arãtat cã Vasluiul strãluceste, pe lângã fotbal, filme si somaj, si prin…pensionari! Organizarea de exceptie a corului (tinând cont cã nu este unul de profesionisti, ci de amatori, dar care, sub bagheta unui dirijor iscusit face fatã cu succes celor mai “periculoase” provocãri), respectarea cu strictete a interpretãrii impuse de dirijorul Mihai Cornea i-a impresionat pe cei trei membri ai juriului, Andra, Andi Moisescu si Mihai Petre, care le-au acordat toate “da”-urile! Vasluienii s-au calificat în semifinale, urmând sã fie chemati la Bucuresti la urmãtoarea editie a concursului. Pânã si versurile cântecelor interpretate sunt dintre acelea pline de viatã: “Hai, mândro, pitis, pitis,/ Colo-n vale-n alunis/Sã ne iubim pe furis/ Pe furis, pe iarbã verde,/ Unde nimeni nu ne vede/ Pe furis, pe iarbã deasã/ Unde dragostea-i frumoasã/ Vino mândro-n deal, la moarã/ Pe furis, pe ulicioarã/ Unde ne-am iubit o varã/ Cu povesti si minciunele/ Ai furat buzele mele/ Asearã pe înserat/ Când la moarã m-ai chemat”.
“Toti membrii se implicã trup si suflet si, de aceea, rezultatele se vãd”
Corul “Gheorghe Cucu” a fost înfiintat în anul 2005 de profesorul si dirijorul Mihai Cornea, din rândurile persoanelor care frecventeazã Clubul Pensionarilor Vaslui. “Este o activitate voluntarã, în care cine a dorit s-a implicat cu plãcere. Nimeni nu trateazã corul ca o modalitate de a scãpa de plictisealã. Toti membrii se implicã trup si suflet si, de aceea, rezultatele se vãd”, a declarat dirijorul Mihai Cornea, adãugând cã oricine doreste se poate înscrie, fiindcã accesul este liber oricând! Corul are în total 60 de membri, care provin din diverse localitãti din judetul Vaslui si are un vast repertoriu, cuprinzând cântece populare, colinde si romante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu