Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului: "Chevron beneficiază de sprijinul nostru"

Barlad Online


petrescu
Premierul Mihai Razvan Ungureanu si Cristian Petrescu, noul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului. 
 Foto: Karina Knapek / Jurnalul Naţional 
 
Cristian Petrescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, s-a întâlnit cu reprezentanţii companiei Chevron, interesaţi să înceapă forajul de gaze neconvenţionale în România, asigurându-i că susţine proiectele care ajută la dezvoltare şi crearea de locuri de muncă, respectând standardele de mediu. Directorul Chevron România, Tom Host, i-a prezentat lui Petrescu avantajele explorării gazelor de şist pentru România.

"Ministrul Cristian Petrescu şi-a afirmat susţinerea pentru acele proiecte care ajută la dezvoltare şi crearea de locuri de muncă şi care respectă în acelaşi timp cele mai înalte standarde de securitate şi protecţie a mediului", se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării.

Reprezentanţii Chevron s-au întâlnit, marţi, la sediul Guvernului, cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu, discuţiile vizând intenţia celui de-al doilea mare grup petrolier din Statele Unite de a începe în acest an forajul de gaze neconvenţionale în România, în contextul în care Bulgaria a anulat recent o licenţă a companiei americane.

La discuţia dintre premier şi reprezentanţii Chevron a asistat şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein. Tot marţi mai multe persoane au protestat în faţa Ministerului Economiei împotriva exploatării gazelor de şist. În România, Chevron deţine un perimetru de explorare/exploatare a gazelor la Bârlad. Reprezentanţii companiei au anunţat, la sfârşitul anului trecut, că Chevron va începe în 2012 forajul în România în căutarea de gaze neconvenţionale. În ianuarie, guvernul bulgar a anulat licenţa Chevron de explorare a zăcămintelor gazelor de şist şi a anunţat că pregăteşte o lege pentru interzicerea totală a acestui tip de foraje, din cauza temerilor legate de impactul asupra mediului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu