Habar n-avea cã are în masinã peste o sutã de arme!

Barlad Online


VIGILENTÃ O cantitate impresionantã de arme neletalã, dar si munitie, au fost descoperite într-un autocamion care încerca, în urmã cu douã zile, sã treacã vama Albita, pe sensul de iesire din tarã. În ciuda faptului cã transporta 83 de pusti si 28 de pistoale, precum si câteva sute de cartuse, soferul, un bãrbat de 46 de ani, cu dublã cetãtenie, românã si moldoveneascã, a declarat cã… habar nu avea de “arsenalul” din camionul condus de el.
VERIFICÃRI „Cu ocazia controlului de frontierã efectuat asupra mijlocului de transport, echipa comunã de control formatã din politisti de frontierã si inspectori vamali a descoperit cã o parte din marfa transportatã constã în 83 de pusti, 28 de pistoale si munitia aferentã acestora, dupã cum urmeazã: 4 cutii de carton cu câte 24 de cutii metalice, fiecare cutie metalicã continând 125 de proiectile tip alicã cal. 4,5 mm, cu inscriptia <<PLATINUM MAXIMUM VELOCITY>>, marca GAMO; 2 cutii de carton cu câte 24 de cutii metalice, fiecare cutie metalicã continând 125 de proiectile tip alicã cal. 4,5 mm, cu inscriptia <<PBA ARMOR PENETRATION>>, marca GAMO; 1 cutie de carton cu 100 de cutii metalice, fiecare cutie metalicã continând 250 de proiectile tip alicã cal. 4,5 mm, cu inscriptia <<PRO MATCH COMPETITION>>, marca GAMO; 2 cutii de carton cu câte 60 de cutii metalice, fiecare cutie metalicã continând 250 de proiectile tip alicã cal. 4,5 mm, cu inscriptia <<EXPANDER EXPANSION>>, marca GAMO; 2 cutii de carton cu câte 48 de cutii din plastic, fiecare cutie plasticã continând 25 de proiectile din plastic tip cartus, cu inscriptia <<VIPER 25>>, marca GAMO”, au comunicat reprezentantii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontierã Iasi.
L-a luat pe „nu stiu” în brate!
STRATEGIE La scurt timp de la descoperirea armelor si munitiei, o echipã specializatã, formatã din politisti de frontierã din cadrul S.T.P.F.Vaslui si specialisti din cadrul Biroului Arme si Munitii din cadrul I.P.J.Vaslui, a ajuns în Vamã. S-a constatat cã autocamionul care transporta marfa era înmatriculat în Iasi, iar soferul, Igor B., are 46 de ani si dublã cetãtenie. „În urma verificãrilor efectuate, s-a stabilit cã armele fac parte din categoria armelor neletale cu aer comprimat, pentru acestea fiind obligatorie o autorizatie din partea organelor Politiei de Frontierã. Cu privire la cele constatate, Igor B. a declarat cã a încãrcat marfa din Iasi si nu cunostea faptul cã pentru marfa transportatã era necesarã obtinerea unor autorizatii speciale. Politistii de frontierã vasluieni i-au întocmit cetãteanului în cauzã dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de trafic ilicit de arme si munitii. Armele cu aer comprimat si munitia aferentã acestora au fost ridicate în vederea continuãrii cercetãrilor de politistii de frontierã vasluieni si introduse în camera de corp delict a S.T.P.F. Vaslui”, au precizat reprezentantii ITPF Husi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu