Evaluările naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a se vor defăşura în 9-23 mai

Barlad Online

Pilotarea evaluării pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a se va face în acest an în perioada 9 – 23 mai, prevede noua metodologie aprobată prin ordin al ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Cătălin Baba.
Pilotarea evaluării pentru clasa a II-a va fi făcută în 86 de şcoli, pentru clasa a IV-a – în 136 de şcoli, iar pentru clasa a VI-a – în 86 de şcoli.
Pentru clasa a II-a evaluarea se va face în acest an prin scris-citit şi la matematică şi se va desfăşura pe un eşantion-pilot de elevi în zilele de 22 şi 23 mai.
“Evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a II-a se desfăşoară pe parcursul a două zile, în timpul orelor de curs”, precizează metodologia.
Evaluarea pentru clasa a IV-a se va desfăşura în acest an în ziua de 9 mai la limba română, limba maternă, pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale şi matematică.
Potrivit MECTS, evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a se desfăşoară anual, pe parcursul lunii mai iar în acest an se va desfăşura printr-o administrare-pilot, pe un eşantion de elevi, în ziua de 16 mai.
“Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a se desfăşoară printr-o singură administrare în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră în toate unităţile şcolare”, prevede metodologia în vigoare.
Testele vor trebui să conţină două secţiuni corespunzătoare probelor transdisciplinare evaluate – limbă şi comunicare, respectiv matematică şi ştiinţe – şi se vor desfăşura în două reprize de câte 45 de minute.
AGERPRES.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu