După scandal, în comă la spital

Barlad Online

Odată cu primăvara, la spitalul bârlădean au ajuns și primele cazuri de agresiuni grave petrecute pe fondul consumului exagerat de alcool. Unul dintre pacienți a murit la puțin timp după ce a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie Iași, iar altul este în stare critică.
Medicii urgentiști de la Spitalul Municipal de Urgență “Elena Blediman” Bârlad s-au confruntat, la sfârșitul săptămânii trecute, cu o mulțime de cazuri de pacienți în stare de ebrietate, care prezentau urme de agresiune.
Cel mai grav caz a fost cel al unui bărbat de 31 de ani, din satul Lungești, cimuna Bărlăbănești, județul Galați. El a fost adus la spital în comă de gradul III și stare avansată de ebrietate. Rudele acestuia au declarat în fața medicilor că, în seara anterioară prezentării la spital, ar fi căzut din căruță. Se pare că familia a decis să-l aducă la spital când au realizat că e ceva grav din moment ce nu se mai trezește. În timpul evaluării medicale, au fost făcute și formalitățile necesare transferului la o clinică de specialitate. Efortul medicilor a fost în zadar pentru că acesta a decedat la puțin timp după ce a ajuns la Iași.
Tot la sfârșitul săptămânii trecute, a fost adus cu ambulnața la spitalul bârlădean un bărbat de 67 de ani, din Coroiești. Pacientul era în comă de gradul II și prezenta o fractură craniană. Și acesta a fost transportat la Neurochirurgie Iași pentru a fi supus unui examen tomografic și unei intervenții chirurgicale. Totodată, medicii au sesizat poliția din municipiu și a fost demarată o anchetă. În urma cercetărilor s-a constat că pacientul, cioban la o stână din apropierea satului, a fost băgat în comă de către un coleg de breaslă.
Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, ne-a declarat: “Din primele cercetări reiese că victima a avut o altercație cu un alt cioban, de 56 de ani. Conflictul a izbucnit spontan, pe fondul consumului de alcool. A fost bătut cu pumnii și cu o bâtă, iar victima a fost găsită în pat de către proprietarul stânii, cel care a chemat o ambulanță la fața locului. Funcție de evoluția medicală, se va face încadrarea faptei penale”.
Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului, ne-a declarat: “În zilele de sămbătă și duminică am avut primele cazuri de agresiuni pe fondul consumului de alcool după o pauză de mai bine de o lună. Cât a fost ger, am avut unu sau două cazuri izolate de beție, iar în acest week-end am avut vreo zece. Majoritatea au fost evaluați în ambulatoriu, mai puțin cele două cazuri, care au fost transferate la Iași”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu