Drăgoi: Tehnic, este posibil să intrăm în recesiune, dar mizăm pe creştere economică anuală de 1,52% – 2%

Barlad Online

Economia României poate intra în recesiune din punct de vedere tehnic, însă în mod real autorităţile mizează pe o creştere de 1,52 – 2% în 2012 faţă de 2011, a declarat, vineri, ministrul Finanţelor Publice, Bogdan Drăgoi, la o conferinţă de presă.
‘A fost înregistrată scădere pe trimestrul unu, comparativ cu trimestru patru 2011. Tehnic, este posibil să intrăm în recesiune. Trimestrul patru a avut o scădere faţă de trimestrul trei. Întrebarea este ce facem ca să trecem pe creştere anuală. Estimăm o creştere de 1,52 – 2% în 2012, faţă de 2011. Scăderile au fost cauzate având în vedere baza trimestrului patru anterior, aceasta a fost mare. În primul trimestru din 2012 avem această neşansă a vremii. În funcţie de creşteri şi de venituri discutăm şi scenariile de revenire’, a afirmat Drăgoi.
Recesiunea tehnică este definită de două trimestre consecutiv de scădere a economiei. Potrivit datelor provizorii publicate, recent, de Institutul Naţional de Statistică, economia României a scăzut cu 0,2% în ultimul trimestru al anului trecut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu