Ajutatã sã-si hrãneascã cele trei fetite!

Barlad Online

Si oamenii pot face minuni, mai ales cei cu suflet bun, pentru care faptul cã, din pricina unei sume de bani, oricare ar fi ea, o mama nu poate sta alãturi de pruncii ei, conteazã! De acum douã zile, Laura, tânãra din Botesti, care a adus pe lume trei fetite gemene, dar care, fãrã bani, n-a fost lãsatã sã stea internatã alãturi de prunci, a primit un ajutor nesperat de la câtiva oameni minunati, gata sã îi asigure cele necesare spitalizãrii.
Povestea Andreei, Oanei si Stefaniei, cele trei surioare gemene, care au adus bucurie echipei de medici huseni odata cu nasterea lor – o premiera pentru spital, merge mai departe! Chiar dacã în primele zile de viatã au fost nevoite sã stea fãrã mama lor si fãrã hrana naturalã datã de aceasta, acum, cu ajutorul oamenilor cu suflet bun, situatia a fost îndreptatã. Mai multe persoane inimoase, auzind de faptul cã femeia de 20 de ani nu este primitã sã stea internatã în maternitatea “Cuza Vodã” din Iasi, alãturi de prunci, din cauzã cã nu are asigurare medicalã si nici bani pentru plata cazãrii, au sãrit sã o ajute!
“Poate sunt si ei pãrinti si stiu ce înseamnã pentru un nou-nãscut, sã nu fie mama lui cu el”!
RECUNOSTINTÃ “Niciodatã nu m-am asteptat sã fim ajutate. Stiam cã e greu pentru fiecare. Patronii de la o firmã din alt judet, de unde a lucrat sotul meu mai demult, au spus cã ei vor sã plãteascã spitalizarea. Le-a fost milã de faptul cã fetitele nu stau lângã mine, cã nu pot mânca la sân, ca sã creascã asa cum trebuie. Le multumesc din tot sufletul, lor, dar si unei alte doamne care m-a contactat. De ieri sunt în spital internatã, cu fetele. Este foarte bine. Dumnezeu le va da înmiit, pentru fapta lor. Stiu cã ei au fãcut aceste gesturi pentru fetele mele. Poate sunt si ei pãrinti si stiu ce înseamnã pentru un nou-nãscut sã nu fie mama lui cu el”, a spus Laura, mama tripletilor.
Nasterea tripletilor la Husi, un act de curaj!
BUNI! În prezent, fetitele mai rãmân în spital o vreme, pânã când medicii vor decide cã ele sunt destul de puternice, pentru a face fatã vietii în familie. Micutele se dezvoltã frumos si sunt perfect sãnãtoase. De reamintit cã venirea lor pe lume, pe 21 februarie, a însemnat o premierã pentru spitalul din Husi, unde pânã atunci nu se mai nãscuserã tripleti. Nasterea a fost, practic, un act de curaj, deoarece, în lipsa timpului necesar trimiterii femeii la Iasi (unde conditiile sunt adaptate unor astfel de situatii), ginecologul Ovidiu Sandu si-a asumat rãspunderea pentru viata celor patru, mama si cele trei micute. A fost ajutat in realizarea operatiei de cezariana, de câtiva colegi la fel de buni, precum neonatologul Melania Ursu, anestezistul Ioan Iovu, dar si chirurgul Wassouf Emad.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu