Pensionară degerată în casă

Barlad Online

O septuagenară din Bârlad a fost internată la Spitalul Municipal de urgență “Elena Beldiman” în stare deosebit de gravă, cu hipotermie și degerături la ambele picioare. Pensionara locuiește singură într-o căsuță dintr-un catier mărginaș și nu are sursă de încălzire. După o săptămână de stat în casa înghețată, starea de sănătate s-a detriorat și puțin i-a lipsit să moară în casă de frig. Norocul bătrânei a fost că s-au alarmat veicinii și au cerut sprijin de specialitate.
Garbriela Daniș, directorul medical al spitalului, ne-a dcelarat: “În noaptea de joi spre vineri, ne-am confruntat cu un nou caz de hipotermie asociat cu degerături. De această dată, nu este vorba despre o persoană din mediul rural, ci este chiar din Bârlad și a fost adusă de Ambulanță de la domiciliu. Diagnosticul pus de medicii de gardă care i-au acordat primele îngrijiri a fost hipotermie, degerături la membrele inferioare bilateral”.
La fel ca și ceilalți pacienți care au ajuns în unitate cu degerături, bătâna a fost internată la Terapie Intensivă. După 24 de ore de la internare a fost mutată în secția Chirurgie, unde a fost monitorizată în permanență.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu