Învinși de zăpadă!

Barlad Online

foto_1.JPG
Reprezentanții autorităților locale s-au dovedit încă o dată învinși de furia albă. Ninsorile abundente din ultimele 24 de ore au cucerit întreg Vasluiul, iar eforturile depuse de echipele de muncitori au fost zadarnice.
Oamenii s-au trezit încă de la primele ore ale dimineții blocați în locuințe, iar spiritul civic a cam dispărut. Puțini au fost cei care s-au încumetat să facă pârtie, astfel încât să se poată circula către serviciu, școală, grădiniță sau magazine. Unii chiar au comentat de ce angajații Goscom le-au aruncat zăpada lângă balcon.
Cel mai mult au avut de suferit proprietarii de mașini, care și-au văzut bolizii îngropați în nămeți. Mulți dintre ei nici nu s-au deranjat să-și scoată autoturismele din zăpadă, iar utilajele de deszăpezire au reușit cu greu să curețe străduțele din cartiere. Pe multe artere, circulația rutieră s-a derulat pe un singur fir, astfel că au apărut destul de des blocaje în trafic și mulți nervi.
Ultimul val de ninsoare a blocat și activitatea Bârladului. Ieri dimineață, oamenii și-au făcut cu greu cărare printre nămeți, drumurile fiind înfundate. Mașinile de pâine care alimentează magazinele de cartier nu au putut să intre pe străzile înguste, astfel că navetele au fost cărate în spate de gestionari.
Autoritățile locale au lăsat mult de dorit la capitolul deszăpezire, fiind străzi peste care nu a trecut niciun utilaj în ultima săptămână, chiar dacă între cele două valuri de ninsoare a fost o pauză de patru-cinci zile. Doar copiii s-au bucurat din plin de zăpadă și de vacanța prelungită.
Drumurile către crâșme sunt deblocate, multe fiind pline ochi cu vasluieni dornici să se dezmorțească la una mică.
Se întâmplă în centrul Vasluiului, dovadă că spiritul civic lipsește cu desăvârșire.
Unde sunt polițiștii locali, să amendeze acest inconștient șofer?
Printre blocuri s-a circulat pe un singur fir, mașinile dovedindu-se adevărate obstacole pentru lucrătorii de la deszăpezire.
Această femeie a avut nevoie de minute bune pentru a trece de nămeți ca să poată ajunge la scara blocului.
Mai sunt și vasluieni cu simț gospodăresc, care au ieșit din proprie inițiativă la deszăpezire.
Așa arătau majoritatea străduțelor din cartierele vasluiene, ieri la prânz, fără ca vreun utilaj să intre și să le curețe de zăpadă.
Oare proprietarul își mai recunoaște mașina?
Ieri, pietonii au fost nevoiți să meargă pe stradă, multe trotuare fiind îngropate în zăpadă.
Gestionarii magazinelor de cartier au dus pâinea în cârcă pentru că mașinile nu au putut trece.
Între carosabil și trotuare,
nămeții depășesc un stat de om.
Așa arăta o străduță din Bârlad cu o zi înainte de a începe ultimul val de ninsoare. După cum se vede, utilajele nu au trecut pe acolo în această iarnă.
Bârladul pare desprins dintr-un peisaj montan.
Parcul Teatrului “V.I. Popa” poate fi străbătut doar de cei care au condiție fizică bună.
Mașinuțele pentru deszăpezirea trotuarelor au fost pornite abia după ce oamenii și-au făcut singuri poteci.
Proprietarii mașinilor din parcare așteaptă o minune să curețe nămeții.
Pensionarii nu s-au dat în lături de la lopată.
Copiii și-au construit o mașină din zăpadă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu