Hãrãbor a pierdut si la Curtea de Apel Iasi

Barlad Online

Sperantele directorului general al FEPA SA Bârlad, Tudorel Hãrãbor, de a scãpa de pedeapsa cu suspendare dictatã de magistratii Judecãtoriei Bârlad, au esuat. Ieri, judecãtorii Curtii de Apel Iasi au dat sentinta în dosarul lui Hãrãbor, în care acesta a fãcut apel împotriva sentintei de la Bârlad, cerând eliminarea pedepsei penale. În plus, Hãrãbor va fi obligat la plata unor daune de 100 milioane lei vechi, cu 70 de milioane mai mult fatã de ceea ce au propus judecãtorii din judetul Vaslui!
Ieri, s-a dat sentinta în dosarul 199/189/2011, de pe rolul Curtii de Apel Iasi, dosar care a fost înregistrat la finele anului trecut. În dosar, inculpat a fost directorul general al FEPA SA, Tudorel Hãrãbor, iar parte civilã a fost Gheorghe Nitu, obiectul actiunii fiind “abuz în serviciu contra intereselor persoanelor (art.246 C.p.), neexecutarea unei hotãrâri judecãtoresti lege 53/2003”.
“Solutie: Respinge ca nefondat recursul declarat de inculpat. Admite recursul declarat de partea civilã N.G., caseazã în parte, în laturã civilã sentinta recuratã si, rejudecând cauza, majoreazã de la 3.000 lei la 10.000 lei despãgubiri civile la care a fost obligat inculpatul. Obligã pe inculpat sã plãteascã pãrtii civile suma de 1.014,60 lei cu titlu de cheltuieli judiciare”, au decis magistratii Curtii de Apel Iasi. Directorul general al SC FEPA SA Bârlad, Tudorel Hãrãbor, a primit trei luni condamnare la închisoare, cu suspendare, pentru nerespectarea unei hotãrâri judecãtoresti si abuz în serviciu, la finele anului trecut. Pe data de 3 noiembrie 2011, judecãtorii bârlãdeni s-au pronuntat în dosarul penal în care directorul SC FEPA SA Bârlad, Tudorel Hãrãbor, era trimis în judecatã de procurori pentru abuz în serviciu si nerespectarea unei hotãrâri judecãtoresti: trei luni închisoare cu suspendare si 3000 de lei despãgubiri morale, pentru un angajat „cãpãtînos”, Gheorghe Nitu, care nu s-a lãsat intimidat de „prestanta” directorului Hãrãbor. Directorul Hãrãbor a ajuns în atentia procurorilor dupã ce Nitu, fost lider de sindicat din cadrul unei sectii a societãtii bârlãdene, i-a fãcut plângere la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad. Gheorghe Nitu a acuzat conducerea fabricii, în spetã pe Tudorel Hãrãbor, pentru faptul cã, din momentul în care a avut curajul sã denunte în mod public neregulile care, spunea el, se petreceau în aceastã firmã, nu au întârziat sã aparã si rãzbunãrile si, fiind firmã privatã, Nitã s-a trezit dat afarã. El a cîstigat în instantã dreptul de a fi reangajat, însã directorul Hãrãbor nu a respectat decizia instantei si, ba l-a reangajat pe Nitu, ba l-a dat afarã, ba chiar i-a trimis o adresã prin care îi spunea sã stea acasã, deoarece va fi plãtit numai sã nu îl mai vadã prin fabricã. Niti s-a angajat la altã societate din Bârlad, însã nu l-a iertat pe directorul Hãrãbor, fãcându-i plângere la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad. Asa a început urmãrirea penalã împotriva lui Hãrãbor, iar la începutul acestui an, pe 19 ianuarie, procurorii au trimis în instantã dosarul 199/189/ 2011 pentru judecare. Solutia datã, dupã 12 termene de judecatã, de cãtre magistratii bârlãdeni a fost de „condamnare a inculpatului Tudorel Hãrãbor la pedeapsa de 3 luni închisoare cu aplicarea art. 81 c.p. (cu suspendare si un termen de supraveghere – n.r.) si obligã inculpatul la plata sumei de 3000 de lei daune morale si 1000 de lei cheltuieli de judecatã”, se precizeazã pe portalul Judecãtoriei Bârlad.
Rechizitoriul lui Hãrãbor
„În perioada 2007-2009, inculpatul Hãrãbor Tudorel, în calitate de director general adjunct, ulterior director general al SC FEPA SA, în exercitiul atributiilor de serviciu, în mod repetat, si-a îndeplinit în mod defectuos atributiile, provocând o vãtãmare a intereselor pãrtii vãtãmate Nitu Gheorghe, faptã ce întruneste elementele constitutive ale infractiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Inculpatul Hãrãbor Tudorel, în mod succesiv, a dispus desfacerea contractului individual de muncã al pãrtii vãtãmate Nitu Gheorghe, angajat al SC FEPA SA Bârlad în functia de strungar. Nitu Gheorghe a contestat aceste decizii la Tribunalul Vaslui, instantã care a anulat cele douã decizii ale lui Hãrãbor Tudorel si a hotãrât totodatã reintegrarea pãrtii vãtãmate pe postul detinut anterior, precum si plata drepturilor salariale pentru întreaga perioadã a disponibilizãrii”, se aratã în rechizitoriu. Parchetul Bârlad a mai stabilit cã Hãrãbor a ignorat toate hotãrârile emise de instanta localã. Directorul l-a reangajat pe Nitu în cu totul alt loc de muncã decât cel detinut înainte de concediere si cu un salariu de doar 600 de lei, nu de 949 de lei, cum se mentiona în dispozitiile magistratilor. Din pãcate, directorul Tudorel Hãrãbor nu a putut fi contactat ieri pentru a oferi o pozitie oficialã privind condamnarea sa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu