Drumuri închise

Barlad Online
drum zapada.jpg
Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri din România a anunțat că, începând de ieri după-amiază, drumurile naționale din Vaslui care fac legătura cu județul Galați au fost închise.
S-au închis circulației toate drumurile naționale din județele Buzău, Ialomița, Galați, Brăila, Vrancea, Tulcea și Călărași, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. De asemenea, pe DE 581, tronsonul Albița-Crasna și pe DN 24 Crasna-Tecuci-Tișița, traficul rutier este blocat în totalitate, după ce, ieri dimineață, erau restricții doar pentru autovehiculele cu masa totală mai mare de 7,5 tone. Drumurile vor fi redeschise în funcție de evoluția condițiilor meteorologice.
Oficialii Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri din România (CNADNR) roagă participanții la trafic să respecte semnalele agenților de poliție rutieră în vederea prevenirii ambuteiajelor. De asemenea, conducătorii auto trebuie să adapteze viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere existente și să echipeze vehiculele adecvat, adică să aibă cauciucuri de iarnă, lanțuri și lopată.
În județul Vaslui, sunt înregistrate probleme pe toate drumurile județene. Se circulă extreme de greu, în condiții de iarnă.
“Avem în teren toate cele aproximativ 30 de utilaje de deszăpezire. Ninge abundent și în unele locuri zăpada este viscolită de vânt. Cu greu se face față situației. Se lucrează non stop la deszăpezire. Vrem să nu închidem niciun drum, dar nimeni nu poate garanta în momentul de față că nu se va ajunge și într-o astfel de situație”, a declarat Vasile Mihalachi, președintele Consiliului Județean (Cj) Vaslui.
Societatea Lucrări Drumuri și Poduri, care se ocupă de activitatea de deszăpezire la nivelul județului Vaslui, a trimis spre decontare la județ facturi în valoare de peste trei miliarde de lei vechi pentru activitatea din această iarnă, dar CJ Vaslui nu a putut deconta decât două miliarde.
“Nu dispunem de toți banii la momentul actual, dar vom face în așa fel încât să nu fie problem și să nu oprim activitatea de deszăpezire”, a mai spus Mihalachi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu