14 persoane degerate

Barlad Online

La Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad, numărul pacienților care sunt aduși cu degerături severe crește de la o zi la alta. În ultimele zile, de când gerul și nămeții au pus stăpânire și pe județul nostru, nu mai puțin de 14 persoane au fost internate în spital cu degerături. Numai weekend-ul trecut au fost întrenate trei cazuri noi.
“Unul dintre ei a fost adus cu ambulanța, fiind o persoană fără adăpost. După evaluare, a fost direcționat către adpăosturile sociale din oraș. Ceilalți trei pacienți au fost internați la Terapie Intensivă, urmând a fi mutați la Chirurgie după ameliorarea stării de sănătate”, ne-a declarat Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului bârlădean.
Cel mai tânăr dintre degerați, un adolescent de 16 ani, a fost adus din Tutova. El prezenta degerături de gradele II și III la nivelul ambelor mâini. Un caz mai special a fost al unui bârlădean de 47 de ani, care avea un picior amputat. A ajuns la spital cu degerături de gradul III în zona bontului (locul amputației) și dacă evoluția din următoarele zile nu va fi favorabilă, chirurgii vor trebui să-i mai taie din membrul respectiv. Cel de-al treilea pacient afectat de ger a fost adus din Perieni și a fost diagnosticat cu degerături de gradul III la membre superioare bilateral.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu